FOTO  Predstavljena knjiga "Metodika likovne kulture djece rane i predškolske dobi".

knjiga, predstavljanje, djeca, metodika

...Laure Varljen Herceg, Anite Rončević i Bogomila Karlavarisa pod nazivom "Metodika likovne kulture djece rane i predškolske dobi". .Po riječima autorice Laure Varljen Herceg, intencija ove knjige je da se približi metodika likovne kulture studentima koji studiraju na učiteljskom fakultetu, odgajateljima koji su tek počeli raditi, roditeljima i svima onima koji rade s uzrastom predškolske djece.

"Prvi dio ove knjige je uglavnom teoretski i vezan je uz segment povijest umjetnosti, na koji način se analiziraju umjetnička djela i na koji način se analiziraju dječji radovi. U drugom dijelu dali smo prikaz pripreme za različite vrste aktivnosti. Imamo pet vrsta aktivnosti: učenje, igra, stvaranje, rad i vrednovanje i po uzrasnim dobima za svaku dob smo dali primjer tih različitih vrsta aktivnosti. Treći dio se sastoji od eksperimentalnih programa koje smo proveli u 14 različitih vrtića.

U knjizi se nalazi 600 dječjih radova, što mislim da je jedno veliko bogatstvo, zato jer smo pokušali uskladiti tekst i sliku. Sve što pričamo predstavljeno je vizualno i mislim da je to nešto što se u ostalim literaturama ne može naći", kazala je  prof. Varljen Herceg.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Anica Ištuk.

Za vrijeme predstavljanja knjiga se mogla kupiti po promotivnoj cijeni.

Nakon predstavljanja knjige održan je  okrugli stol s odgajateljima i učiteljima, na kojem se razgovaralo o vođenju odgojno-obrazovnih procesa u ustanovama ranog predškolskog i obaveznog odgoja i obrazovanja, kriterijima analize dječjih likovnih uradaka i umjetničkih djela, likovnoj tipologiji djece, razvoju dječjeg likovnog izraza te značaju multimedijalne sredine.