Božo Ljubić izbjegava sučeljavanje sa Glasnovićem, umjesto sebe šalje Raguža

Željko Glasnović, Božo Ljubić, izbori
Odustajanje od sučeljavanja događa se na vrhuncu kampanje i pod ozbiljnim optužbama iz Glasnovićevog stožera kako se glasovima Srba pokušava izvršiti izborna prijevara za HDZ.

„Pokušavaju nas pokrasti sa 6.000 srpskih glasova! U Banja Luci je prijavljeno 400 posto glasača više nego na prošlim izborima!", kaže Glasnović Radi se o 6.000 građana srpske nacionalnosti koji imaju pravo glasa na izborima za Hrvatski sabor.

U kuloarima se već nagađalo da se dr. Ljubić neće usuditi "izaći na megdan" Glasnoviću, to se jutros i potvrdilo i to priopćenjem iz HDZ-a BiH - odnosno protokolom današnje satnice posjeta Livnu, Tomislavgradu i Vitezu kandidata te stranke za dijasporu.

Kako Republika doznaje iz Naše TV, za večerašnji dolazak na sučeljavanje najavljen je Željko Raguž, ravnatelj Hrvatskog dokumentacijskog centra Domovinskog rata u BiH.

Ovim su potvrđena nagađanja da će se "nešto izmisliti" kako bi se izbjegao dolazak Ljubića na sučeljavanje s Glasnovićem iako je Naša TV puno prije najavila sučeljavanje nego što je Ljubić otkazao.

Upravo na relaciji Glasnović-Ljubić povela se nešto oštrija i izravnija predizborna retorika i pitanje je kako će se Raguž, koji je cijelo vrijeme ostajao po strani, nositi s Glasnovićem, a i obrnuto.

Najavljeno je da će HDZ-ovi kandidati danas posjetiti dužnosnike HDZ-a BiH u ŽO HDZ u Livnu, crkvu na Guberu, bolnicu u Livnu, kao i Kulturno-informativni centar i Franjevački samostan u Tomislavgradu.
Naime, protokolom je za 19 sati predviđeno predstavljanje kandidata u Kino dvorani Hrvatski dom Vitez, dok sučeljavanje na Našoj TV počinje u 20 sati.

Podsjetimo da je neoavisni kandidat za zastupnika dijaspore Željko Glasnović, reagirajući na tvrdnju nositelja HDZ-ove liste Bože Ljubića da je "svaki glas koji nije za HDZ glas za SDP", ustvrdio da "birači u BiH nisu imali koristi od toga što ih je Ljubić dosad zastupao", te poručio kako "HDZ nema monopol nad hrvatskim narodom u BiH". "Zajedno ćemo nokautirati sve neprijatelje koji već desetljećima destruiraju jedinstveno hrvatsko biće" poručio je Glasnović.