Bivši suvlasnik “zalio” radnju narančastom bojom

Butik “Oxa” u vlasništvu Tee Raić, smješten na prvom katu, oko 13 sati u unutrašnjosti potpuno je išaran narančastom bojom. Naime, radi se o butiku u kojem se prodaju svečane haljine, unikatne kreacije, iznimne vrijednost te su iste od spomenute boje sve uništene. 

Piše: Almedina Bečić / Dnevni list

Također, počinitelj je 'zalio' boju po računalu i radnom stolu, kao i po zidovima, staklu i pločicama unutar objekta, očito s namjerom da svaki dio unutrašnjosti uništi. Iz policije su nam potvrdili napad i rekli kako je vlasnica prijavila provalu od muške osobe. 

Prijetio i ranije

U izjavi za Dnevni list vlasnica spomenutog objekta sa sigurnošću tvrdi da je počinitelj vandala njezin bivši poslovni partner. 

- S njim sam prije tri godine zajedno radila, jednostavno smo se razišli, ja sam krenula svojim putem, ali on mi i dan-danas stalno nešto zamjera. Već nekoliko puta mi je prijetio, no o tome nisam htjela obavijestiti policiju, nadajući se ako ga budem ignorirala, da će prestati, kazala je zaprepaštena Raić, gledajući u unutrašnjost svoga objekta koji je u potpunosti uništen.Za vrijeme provale je bila u neposrednoj blizini objekta, tvrdi da je samo na pet minuta prešla do susjednog objekta, Intima shopa, te vrativši se zatekla pravi nered, ne vjerujući svojim očima što se događa i kako je to bilo moguće za pet minuta izvesti.    

- Nisam ga vidjela da ulazi u radnju, ali prije sat vremena sam ga vidjela unutar centra. On je sigurno, ovo liči samo na njega, želi mi se osvetiti iako ne znam za što. Uništio mi je kreacije, sve do jedne. Što ću sada činiti s ovim? Ništa se ne može spasiti, želim da odgovara za počinjenu štetu. Dugo sam šutjela. Ne želim da na ovome ostane, kazala je Raić.

Policija obavila očevid


Nitko od djelatnika iz susjednih objekata nije zapazio počinitelja, niti vidio išta zabrinjavajuće što bi moglo uputi na provalu, do trenutka kada je vlasnica ušla u objekt i zatekla nered. Također, kamera u tom djelu centra nije prisutna. No, kako nam je kazao jedan od zaštitara centra, počinitelj je viđen unutar centra na kameri kako se šeće. O cijelom događaju je obaviještena policijska služba Mostar te su odmah po pozivu došli na očevid. Nakon izvršenog očevida pokrenut je postupak za pronalazak počinitelja.