Međugorje: Dolazak poljskog nadbiskupa Hosera poraz je Ratka Perića

Međugorje, Papa Franjo, Međugorje, Papa Franjo, Henryk Moser, Međugorje, biskup Ratko Perić, Henryk Hoser, Međugorje, Papa Franjo, Međugorje, Papa Franjo, Henryk Hoser, Međugorje, župa, nadbiskup Henryk Hoser, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, mons. Hoser, Henryk Hoser, Međugorje, Međugorje, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Međugorje, Henryk Hoser, Henrik Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Međugorje, Međugorje, Henryk Hoser, mons. Henryk Hoser, nadbiskup Henryk Hoser, Henryk Hoser, Međugorje
...'pastoralnu situaciju'' i utvrdio potrebe hodočasnika. S druge strane mostarski biskup Ratko Perić smatra da je Međugorje plod manipulacije vidjelaca i svećenika.

To je za Dnevnik.hr, za Novu TV komentirao hercegovački teolog Dalibor Tomas:

„Njegov skoro pa radikalni stav o Međugorju uvijek je bio isti. Ne ulazeći u samu narav Međugorja kao eventualnog mjesta nadnaravne i, to se uvijek mora naglasiti, privatne objave, teško je ne primijetiti da je Perić nevjerojatno ustrajan u svojoj borbi protiv nečega ili nekoga. Da je kojim slučajem na njegovom položaju bio netko tko zna voditi dijalog, tko se malo više vodi razumom, a malo manje emocijama i vlastitim ponosom, te tko ne trati svoju službu obračunavajući se sa svima onima koji se ne slažu s njim, možda bi se neki problemi, koji već duže vrijeme postoje u Mostarsko-duvanjskoj biskupiji, davno riješili. Smatram da je dolazak poljskog nadbiskupa zapravo njegov poraz i da je on toga itekako svjestan", smatra Tomas.

I on se slaže kako je zadaća papinog izaslanika izrazito pastoralnog karaktera te se neće miješati u posao vatikanske komisije, kojoj je zadaća provjeriti autentičnosti eventualnih ukazanja.

„Ne sumnjam da Hoser dolazi u Međugorje s već pripremljenim rješenjem, koje bi Međugorju trebalo donijeti veću dozu toliko potrebne transparentnosti i sustavnosti", kaže Tomas.