Monodrama hrvatskog repera Stoke je predstava koju treba pogledati svaki tinejdžer

Ljubuški, monodrama, Marin Ivanović Stoka

Boris Vujica je 16-ogodišnji gimnazijalac iz Ljubuškog koji je zaslužan za to što će Ljubušaci imati priliku pogledati predstavu „Iz tame u svjetlo - Stara škola Kreka“. U pitanju je autobiografska monodrama Marina Ivanovića Stoke, hrvatskog repera iz Kvatrića, koja će se održati u hotelu Bigeste, u četvrtak 12. studenoga s početkom u 19:00 sati.

Boris je tek drugi razred srednje škole, ali je odlučio pozvati Stoku u svoj grad jer je uvidio kako je ova predstava zapravo svjedočanstvo. Tema predstave je kontroverzna priča bivšeg ovisnika o opojnim drogama koji je uspio izaći iz pakla droge kao pobjednik. On kroz izvođenje monodrame opisuje životnu situaciju iz koje nije bilo lako izaći.

Nakon što je pogledao predstavu u Zagrebu shvatio sam kako je zapravo ova predstava reperovo svjedočanstvo.“Razina njegove iskrenosti u predstavi i način na koji je to uklopio me oduševio. Nakon predstave sam ostao iznenađen, nisam imao riječi. Neko vrijeme sam ostao u tišini i zahvalio sam Bogu što nikada nisam imao doticaja s paklom droge”- rekao je Boris.

Mladi Ljubušak sam je kontaktirao Stoku i organizirao predstavu. Istaknuo je kako mu je cilj da što više mladih čuje reperovu životnu priču i borbu s ovisnošću iz koje je više puta pokušao izvući.

Boris je za portal Hercegovina.info ispričao kako je dobio ideju da krene u organizaciju događaja.

“Prije mjesec dana bio sam na danu otvorenih vrata u Općini Ljubuški na kojoj su predložili učenicima da im se javimo ako znamo za događaj, predstavu, izvedbu ili koncert, te da će nas podržati. Tada mi je sinula ideja o tome da probam tu predstavu dovesti u naš grad.”

Napravio je mini istraživanje tržišta među učenicima, mladima i rodbinom kako bi znao koliko su zainteresirani građani za kulturne događaje u Ljubuškom. Istraživanje je pokazalo kako je zainteresiranost za kulturne događaje jako malena, što nije pokolebalo mladog srednjoškolca da nastavi, već mu je to bio još veći motiv.  

Rekao je kako se ne trebamo drogirati kako bismo bili ovisnici, da ne trebamo kockati kako bi zapali u dugove, laži, obmane. “Ovo je po meni predstava koju treba pogledati svaki tinejdžer kako mu nikad ne bi palo na pamet ići tim putem.”

Na kraju razgovora zaključio je da predstavu treba pogledati svaki roditelj kako bi se znao nositi s problemom te kako bi ga znao prepoznati u samo početku. Također je namjenjena i za pedagoge, profesore, poslovne ljude, liječnike, psihologe. “Jednostavno ovo je svjedočansto koje treba pokazati kao primjer da u svijetu postoji i zlo”, dodao je.

Pored cijele ozbiljnosti predstave i njegove životne priče biti će puno smijeha, humora, smiješnih scena i viceva koje Stoka ispriča na svoj račun, najavio je organizator.

Ulaznice možete kupiti u hotelu Bigeste po cijeni od 15 KM, a rezervacije se primaju na broj 063 965 128 (WhatsApp, Viber). Za zainteresirane iz okolnih mjesta mogu kupiti kartu preko sustava kupikartu.ba

Broj mjesta je ograničen.

Maja Ljubić, Hercegovina.info