Livno: Zdenko Andabak iskazao zahvalu obitelji, suborcima i sugrađanima bošnjačke nacionalnosti

Zdenko Andabak, Livno, Zdenko Andabak, Livno
... oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Njega se teretilo da je za vrijeme oružanog sukoba između Hrvatskog vijeća odbrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (AR BiH) tokom srpnja 1993. godine, na području Sjeverozapadne Hercegovine, kao pomoćnik načelnika Uprave Vojne policije za operativnu zonu Sjeverozapadna Hercegovina HVO i zapovjednik Druge lakojurišne bojne Vojne policije HVO, postupao protivno pravilima međunarodnog humanitarnog prava. Piše Fena.

Dolaskom u Livno, Zdenko Andabak u krugu obitelji i prijatelja na središnjem gradskom trgu za medije je kazao da je od početka vjerovao u svoju nevinost što je uz podršku svojih prijatelja tijekom suđenja to i dokazao.

„Bilo je teško ,vjerovao sam u bosansko-hercegovačko pravosuđe , nisam bježao nigdje, tako da je ova današnja prva runda na moje osobno zadovoljstvo završena",istaknuo je Andabak.

Posebno se zahvalio svojim suborcima, obitelji te sugrađanima bošnjačke nacionalnosti koji su bez obzira što su tijekom tih ratnih sukoba, kada su razoružani i razvojačeni prošli u Livnu, ipak smogli snage da pred Sudom BiH svjedoče istinu koja se danas reflektirala kroz oslobađajuću presudu.

Današnjoj presudi je, kako kaže Andabak ,doprinijelo i nekoliko svjedoka tužiteljstva koji su svjedočili istinu dok se cijela optužnica zasnivala na iskazima dvoje zaštićenih svjedoka.

Livno-online.com