Još ništa od mandatara Vlade HBŽ

Član Predsjedništva Skupštine HBŽ-e Dinko Barać kazao je kako nije prihvaćena njegova inicijativa da Nediljko Rimac bude službeno kandidat za novog mandatora Vlade, odnosno s njegovom inicijativom se nisu složili ostala dva člana predsjedništva, Jasenka Tufekčić i Drago Puzigaća.

"Bez dostavljenog cijelog paketa od 17 potpisa, ostala dva člana Predsjedništva su mišljenja da ne žele nikom dati mandat za sastav Vlade, mada je moja inicijativa usmjerena na način da se deblokira rad ove županija kroz imenovanje novog mandatora", izjavio je Barać za Fenu.

Dodao da spomenuti paket treba činiti i izbor predsjednika Skupštine koji bi imao po poslovniku zakonske ovlasti imenovanja mandatora Vlade, s tim da se isključuje trojno Predsjedništvo koje, po njemu, najviše blokira rad Skupštine a i Županije.

"Tijekom rasprave unutar Predsjedništva Skupštine bilo je govora i o načinu kojim je u lipnju ove godine za mandatora izabran Stipe Pelivan ispred HDZ-a BiH koji također nije imao dvotrećinski većinu, ali mu je ipak povjerena odluka za sastavljanje Vlade. Navedena dva člana Predsjedništva su se izjasnila da su izigrani i da ne žele sebi dozvoliti takve propuste", naveo je Barać.

U prostorijama Skupštine u Tomislavgradu  održan je i sastanak i administrativno-pravnog povjerenstva na kojem su odobreni prijedlozi o profesionalizaciji zastupničkih mandata. Barać je bio protiv da se razmatra ta točka, dok se sve prije navedeno ne riješi. Međutim, kako kaže Barać, takav stav nisu imali  članove Predsjedništva Skupštine i  članovi navedenog spomenutog povjerenstva

(Fena)