Isplata mirovina za listopad počinje 4. studenoga

Milan Bandić, umirovljenici, eliksir, život, mirovine, isplata, Hercegovina, starost, zanimljivo, mirovine, isplata, banke, mirovine, mirovine, polaštene mirovine, vojne mirovine, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, vlada Federacije BiH, Federalni Zavod MIO, mirovina, Isplata mirovina, povećanje mirovina, minimalna mirovina
Listopadske mirovine će biti isplaćene po već poznatim koeficijentima, tj. 1,65 za redovite te 1,485 za povlaštene, odnosno mirovine koje se isplaćuju iz proračuna Federacije BiH.

Vlada Federacije BiH je rebalansom proračuna predvidjela sredstva za isplatu povlaštenih mirovina te se očekuje da će potrebna sredstva u iznosu od oko 13 milijuna KM sljedećih dana biti prebačena na račun Zavoda. Mirovine za listopad primit će ukupno 366 714 osoba u Federaciji BiH. Prosječna mirovina za listopad iznosi 338, 95 KM, dok je iznos najniže i najviše redovite mirovine ostao nepromijenjen te tako najniža mirovina iznosi 296,36 KM, a najviša 1975,71 KM.
Ukupno potrebna sredstva za isplatu listopadskih mirovina iznose oko 135 milijuna KM.

Odlukom Vlade FBiH, kao i proteklog mjeseca, korisnicima povlaštenih mirovina, a koji primaju najniže mirovine, bit će isplaćena i razlika između najniže povlaštene i najniže redovite mirovine, tako da nijedan umirovljenik u FBiH neće primiti mirovinu čiji je iznos manji od 296,36 KM.

Upravni je odbor na današnjoj sjednici usvojio i Prijedlog financijskog plana Zavoda MIO/PIO za 2011. godinu.

fena