Željezničar pipkao srednjoškolku u kupeu vlaka Mostar-Čapljina

Iako je danima u šoku, odlučila nam je ispričati svoje iskustvo, kako kaže, zbog svih djevojaka koje bi se mogle naći u njenoj koži, budući da je, kako tvrdi, bila žrtvom seksualnog uznemiravanja i pokušaja zlostavljanja dvojice uposlenika "Željeznica FBiH" M. R. i S. I., koji su i radne kolege njenog oca Z. S.

Često putuje

- Često putujem vlakom i svi me tamo znaju. Oko 9.30 sati, koliko je bilo kada je vlak iz Sarajeva stao u Mostaru, ušla sam u drugi kupe pored kojeg je prošao M. R., kojeg poznajem i koji zna moje roditelje. Pogledao me i dogovarao se nešto s kondukterom S. I. gdje će sjesti. Čula sam kako je rekao: "Ja ću ovamo s ovom kokom", pokazujući na moj kupe. Kada je ušao, podigla sam naočale i rekla mu: "Dobar dan, čika M. Kako me ne prepoznajete?" Jer sam zaista mislila da me nije prepoznao. Međutim, rekao je da jeste i dodao: "Kako je dobro sjesti s ovako dobrom p..." - priča nam djevojka.

Bila je, kaže zbunjena, ali nije osjećala strah jer ga je poznavala. No, on je počeo pričati, veli ova 18-godišnjakinja, o svom seksualnom životu, nakon čega se počeo raspitivati o njenom, pitajući je ima li odnose s dečkom ili je još nevina.

- Zamolila sam ga da prestane o tome pričati... Međutim, on me u prvom tunelu dirnuo, nakon čega sam skočila i premjestila se u kraj kupea, a prije drugog tunela ušao je kondukter S. I., namignuo mu i rekao mi da se pomaknem jer mora nešto oko vrata uraditi, nakon čega je ugasio svjetlo i zatvorio vrata. Tada sam uzela telefon i posvijetlila prema M. rekavši mu da ću nazvati mamu, nakon čega je on kazao da joj slučajno ne smijem ništa ispričati - nastavlja D.

Pozvala oca

Na njenu sreću, ubrzo su došli do Čapljine, a kad je izašla iz vlaka, M. je krenuo za njom i pitao je hoće li s njim u auto, nakon čega je djevojka pozvala oca i sve mu ispričala.

Njen otac je, priznaje, u Čapljini pretukao S. I., dok M. R. nije pronašao, a onda su cijeli slučaj navečer prijavili policiji u Mostaru.

U Sektoru kriminalističke policije MUP-a HNŽ potvrdili su nam da je djevojka prijavila slučaj, kao i da je njen otac pretukao svog radnog kolegu i da rade na utvrđivanju činjenica.

ŽFBiH suspendirale učesnike u incidentu!

Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuju bilo kakav nasrtaj na integritet naših putnika i obavještavaju javnost da su poduzele sve zakonske radnje radi utvrđivanja činjenica vezanih za incident koji se dogodio 09. maja 2014. godine u vozu na relaciji Mostar - Čapljina kada je ugrožen integritet putnice D. S.. Do okončanja postupka za utvrđivanje činjenica i eventualne odgovornosti, svi učesnici u incidentu M.R., S.I. i Z.S. suspendirani su sa svojih radnih mjesta. Ukoliko se unutarnjom istragom i istragom nadležnih organa, utvrdi da su imenovani na bilo koji način povrijedili radnu disciplinu, biće otpušteni iz službe, priopćila je danas Služba za odnose s javnošću ŽFBiH.

Dnevni avaz