Mostar: Žena koja je zaklala svog muža ostaje slobodna

...tužitelja Tužiteljstva HNŽ Predraga Tomića koju je uložio zbog puštanja na slobodu Arnele Pajević-Lavić (33), koja je 25. Prosinca nožem ubila svog muža Zahira Lavića (46).

Traži zatvor

U prvostupanjskom rješenju, kako nam je jučer rekao Tomić, jasno je navedeno da Tužiteljstvo ima pravo na žalbu u roku od tri dana, a koju je on uputio 31. prosinca.

„Smatram da nisam pogriješio i da sam žalbu poslao na vrijeme jer sam radio na sličnim predmetima, dakle, imam i dokaze. No, ne preostaje nam ništa drugo nego da završimo istragu i podignemo optužnicu. Ja ću, naravno, tražiti zatvorsku kaznu", rekao nam je Tomić.

Kada je, pak, u pitanju postupak istrage, trenutno se, kazao je on, vrše vještačenja, a najvažnije je što je pronađen nož kojim je ona počinila ubojstvo na način da je nesretnog 46-godišnjaka zbola u predjelu Adamove jabučice, uslijed čega je iskrvario.

Četvero djece

Odluku o puštanju na slobodu Pajević-Lavić, nakon što je ubila muža na otpadu na Bišću Polju, gdje je radio, donio je, podsjetimo, sudac za prethodni postupak Županijskog suda u Mostaru Mladen Jurišić.

On je u svom obrazloženju naveo da ne postoji nijedan dokaz o tome da bi njenim puštanjem na slobodu došlo do težeg narušavanja javnog reda i mira te da osumnjičena ima četvero maloljetne djece o kojima se nema tko brinuti.

Privremeno rješenje

U cijeli slučaj odmah su se uključili iz Centra za socijalni rad Mostar i, kako nam je kazala direktorica ove ustanove Zora Dujmović, za vrijeme istražnog postupka nađeno je privremeno rješenje za brigu o četvero djece.

„Mi, naravno, moramo pratiti stanje i u slučaju da bude izrečena mjera zatvora, naći ćemo alternativni smještaj za djecu. Hoće li to biti kod njihovih srodnika ili nešto drugo, vidjet ćemo, no u svakom slučaju djeca neće biti prepuštena sebi", kazala je Dujmović za Dnevni avaz.