Mostar: Uhićeno sedam navijača, dva policiajca ozlijeđena

silovanje, živinice, rtv slon, silovanje, živinice, akcija, policija, droga, uhićeni, akcija, kamen, krađa, FBIH, zaštitar, silovanje, kalesija, Livno, Nasilje u obitelji, napad, prevara, BIH, sanski most, pokušaj ubojstva, Drinovci, krađa, MUP ZHŽ, tasovčići, pljačka, suđenje, Čapljina, dretelj, krađa, Imotski, Zagreb, Grude, Mostar, pljačka, ljekarna, livnjak, travničani, krađe, Hercegovina, Jasenica, suđenje, pokušaj ubojstva, Zdenko Buhovac, pokušaj ubojstva, suđenje, Jablanica, Mostar, nož, ubojstvo, susjedi, Mostar, Neredi, navijači, Mostar, policajac, optužba, lopov, uhićenje, Mostar, bomba, velika kladuša, diskoteka
"Lakše su ozlijeđana tri policajca, a uhićeno je sedam osoba, među kojima jedan maloljetnik. Jedan od uhićenih je, također, ozlijeđen i smješten u bolnicu, gdje je pod nadzorom policije", rekao je Lerić.

On je naveo da se po završetku utakmice više od 200 navijača okupilo kod starog  igrališta, gdje se nalazi više kafića, odakle su krenuli prema Španjolskom trgu i usput počeli uništavati i trgati prometne znakove, razbijati stakla na autobuskim stanicama i betonske vaze na ulicama, a potom i gađati policiju.

"Policija ih je ubrzo zaustavila u blizini trga, a oni su počeli gađati policiju kamenjem i komadima betona. Sve je trajalo 10-15 minuta, nakon čega su policajci rastjerali prestupnike", rekao je Lerić za medije.

Policija još radi na dokumentovanju slučaja, a materijalna šteta nije potpuno utvrđena.

"Četiri policijska vozila su oštećena u ovom incidentu, dok je evidentirana i određena materijalna šteta na prometnoj infrastrukturi. Još nemamo prijave vlasnika ugostiteljskih i drugih objekata ili vozila o materijalnoj šteti, a to bi, eventualno, trebalo biti poznato u tijekom dana", rekao je Lerić.

On je napomenuo da će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljene prijave protiv sedam uhićenih osoba, što i ne mora biti konačan broj, s obzirom da se istraga o ovom incidentu nastavlja.

Srna