Mostar: Staricu ubadao iglama i mučio radi 750 kanadskih dolara

ubojstvo

... Dražana Knezovića zvanog Gega (38) danima pratili i strpljivo gradili slučaj, piše Dnevni list.

Profesionalna akcija
Kako nam je rečeno, iako su vrlo brzo posumnjali na njega, inspektori se nisu htjeli zalijetati s uhićenjem. Morali su pričekati rezultate vještačenja tragova koje je on ostavio za sobom na mjestu stravičnog zločina, te je Knezović nekoliko dana slobodno šetao gradom. Ipak, policajci ništa nisu prepuštali slučaju.

Pratili su svaki njegov korak. Kažu da su im u tome pomogli i građani od kojih su uzeli brojne izjave.

"Oni su nam javljali njegovo kretanje, što radi, mi smo njega opservirali", pojasnio nam je izvor upućen u istragu dodavši da su istražitelji vrlo profesionalno riješili strašan zločin.

Sugovornik Dnevnog lista objašnjava kako su inspektori u startu pokrenuli istragu u pravom smjeru. Znali su kakav je profil ubojice, a staričin susjed Knezović je odgovarao tom profilu. Liječeni je ovisnik o heroinu, ranije je osuđen zbog pljačke ljekarne na Rudniku, a sada su utvrdili da je staricu brutalno ubio u njenom domu u Vukovarskoj ulici kako bi se domogao novca.

"Vjerojatno ju je poznavao, mislimo da je to iskoristio da uđe u njen stan", kaže  izvor.

Iz stana joj je, nakon što ju je ubio, ukrao 750 kanadskih dolara, a čak se kobne večeri umiješao među šokirane susjede te je pred zgradom gledao kako policajci rade očevid.

Otisci
Priveli su ga tek kada su prikupili dovoljno dokaza protiv njega što je jučer potvrdio i ravnatelj MUP-a HNŽ-a Ilija Lasić na konferenciji za medije.

Na pitanje jesu li u stanu ubijene našli otiske ili neke druge tragove on je odgovorio; "Ne bi ovdje tvrdili da je djelo riješeno da nismo na osnovu vještačenja i otisaka saznali da se radi o toj osobi".

Lasić je jučer još jednom podcrtao kako je zločin bio okrutan.

"Radi se o svirepom ubojstvu, netko je pitao na koji način, starica je silkom nekim vezana za vrat, zatim ubadana iglama i na kraju dovršena nožem", rekao je policijski ravnatelj.

Iako je Knezović negirao zločin, jučer je uz izvještaj predan dežurnom tužitelju Mirku Miličeviću. Moglo se čuti da su ga prethodno policajci odveli u stan ubijene kako bi nazočio istražnim radnjama. Kod tužitelja se u nazočnosti odvjetnika branio šutnjom, a za danas mu je na Sudu zakazano ročište o pritvoru.

POHVALA POLICAJCIMA

Ministar unutarnjih poslova HNŽ-a Slađan Bevanda čestitao je policiji na obavljenom poslu. "Zadnjih dana javnost u našem gradu i županiji potreslo je nekoliko događaja koji su kod građana potaknuli sumnju da je stanje sigurnosti narušeno i zato mi je jako drago što je ubojstvo Stojke Grubešić razriješeno u tako kratkom vremenu, kazao je Bevanda koji se jučer zahvalio i običnim građanima.

"Želim zahvaliti i građanima Mostara koji su u jako dobroj mjeri bili kooperativni i potom želim reći da se građani grada Mostara mogu osjećati sigurnim i da je sigurnosna situacija u Mostaru i županiji na zavidnoj razini", zaključio je Bevanda.