Mostar: Razbojnik ušetao s kacigom na glavi i sprejem posuo trgovkinju

Dok je nesretna radnica obavljala završne svakodnevne poslove,u ovu trgovinu je tiho ušao pljačkaš i poprskao je sprejem po očima. Privremeno oslijepljena trgovkinja počela je dozivati u pomoć, a za to vrijeme pljačkaš je mirno okrenuo ključ na blagajni i pokupio oko tisuću maraka dnevnog utrška, piše pogled.ba.

- To se zbilo pola sata prije zatvaranja. Radnica je džogerom čistila pod ispred ulaznih vrata i krajičkom oka ugledala ulazak kupca. Međutim, čim je podigla glavu, dobila je sprej po licu. Od doživljena šoka jučer nije mogla doći na posao. Oči su je boljele čitavu noć, a mi smo joj savjetovali i da ode liječniku koji bi joj dao nešto za smirenje. Užas!- govori nam druga radnica, koja do sada nije imala iskustva s ovakvim prepadima. O njima je do sada čitala u novinama i vjerovala da se takvo što neće njima dogoditi. Na upit je li oštećena vidjela sumnjivca, odgovorila je da je s pljačkašem bio još jedan razbojnik koji ga je dovezao i odvezao na motociklu. Navodno su imali kacige na glavama, što će umnogome otežati njihovu identifikaciju.

- Nisu ni riječi progovorili. Baš u to vrijeme nikoga nije bilo na ovoj jako prometnoj cesti, što opet ukazuje da su prethodno nadgledali trgovinu i upali kad ih nitko ne gleda. Birali su slobodan trenutak i orobili nas. Inače, svake večeri netko sjedi na stubištu preko ceste ili kafiću, ali ove baš nikoga nije bilo. Preko puta su i taksisti, kao i autobusna postaja. Nemamo videonadzor i drugu sigurnosnu opremu jer smo računali da nam to ne treba baš zbog prometnosti. Međutim, grdno smo se prevarili. Ovo nije prvi put da nas kradu, no ranije se radilo o krađi iz vanjskog hladnjaka, sladoleda i tome sličnoga. Sve to nam ukazuje da ćemo se morati zaštititi, govori nam vlasnikov brat, negodujući na sve veću nesigurnost kojoj su izloženi građani Mostara.