Mostar: Majka četvero djece plakala i izjasnila se da nije kriva za ubojstvo supruga

Vijeće Vrhovnog suda Federacije, sud, droga, šverc droge, droga, sud, kriminal, kazneno djelo, imigranti, policija, sud bih, suđenje, Eronet, dijana milić, tužiteljica, smrt, platformaši, kontrola, sud, Muhidin Bašić, silovanje, Željko Komšić, crna kronika, crna kronika, ratni zločin, optužnice, Livno, promet, sigurnost, Mila Gadžić, Brank Kolobarić, Valerija Čuljak, sudac, sud, Slobodan Vasković, HT Eronet, Stipe Prlić, optužnica, dretelj, Tužiteljstvo BiH, beba, sud, Njemačka, vesna budimir, suđenje, prijetnje, monstrum, suđenje, Hrvatska, Mostar, žrtva, uhićenje, Nizozemska, tužiteljstvo, optužnice, ratni zločin, Mostar, optužnica, Armija BiH, suđenje, sud, trgovina ljudima, tužiteljstvo, Dragica Glušac , Gibraltar, suđenje, mikro kredit, sestre, Mostar, Mostar, ubojstvo, istraga, umirovljenici, ep hz hb, sindikat, sindikat ephzhb, Gibraltar, Stipe Prlić, optužnica, bjegstvo, suđenje, policajci, frane lučić, kornati, prevarant, Čapljina, osuda, sud bih, tužiteljstvo
...Zahira Lavića (1966.), majka četvero djece Arnela Pajević Lavić (1979.) iz mostarskog naselja Vrapčići jučer se rasplakala u hodniku zgrade Županijskog suda u Mostaru.

Loše imovno stanje

Sjedila je sama na klupi u hodniku, plakala i brisala suze maramicama, a kasnije kada je počelo ročište, rekla je kako se po ovakvoj optužnici za ubojstvo mora izjasniti da nije kriva. Čitavo vrijeme je odavala dojam slomljene žene, a tijekom ročišta koje je trajalo 15-ak minuta, uglavnom je nijemo gledala prema dolje.
Na pitanja suca Nurke Pobrića o svojim osobnim podacima, imovnom stanju te je li sposobna izjasniti se, odgovarala je kratko i tiho, piše Dnevni list.
Kada je sudac najavio da će je pozvati da se izjasni o krivnji te joj objašnjavao posljedice, duboko je uzdahnula.
Kasnije kada joj je rečeno da se ustane i izjasni, izjavila je: "Na osnovi ove optužnice ja izjavljujem da nisam kriva... po ovoj optužnici."

Nije namjerno

Budući da se ova majka četvero djece izjasnila da nije kriva, uskoro bi trebalo biti zakazan početak suđenja, a obrana i Tužiteljstvo koje zastupa tužiteljica Mirjana Đerić bi trebali iznijeti svoje dokaze kako bi se razjasnilo što se to dogodilo da je ona završila na optuženičkoj klupi zbog ubojstva.
Pajević Lavić se brani sa slobode, a jučer je nakon ročišta sa svojom braniteljicom po službenoj dužnosti Melćom Tule otišla iz zgrade.

Podsjetimo, Arnelu Pajević Lavić se tereti da je nožem ubila svog muža Zahira Lavića (46) na otpadu na Bišću Polju još 2012. Kako su tada pisali mediji, ona je na otpad došla od muža tražiti novac. Pojedini mediji su već tada pisali kako su odnosi u obitelji duže vremena bili narušeni, a da je svemu kumovala i neimaština. Prema neslužbenim informacijama, ova žena je ranije tijekom saslušanja izjavila da muža nije ubila namjerno. U sudnici je jučer tijekom uzimanja osobnih podataka rečeno da se radi o kućanici koja dosad nije osuđivana.