Mostar: Dječak ozlijeđen između Španjolskog trga i Prve osnovne

Policijski auto
...na potezu između Španjolskog trga i ulice fra Didaka Buntića kod Prve osnovne škole gdje se nalazi stan u kojemu živi njegova obitelj, potvrđeno je iz MUP-a HNŽ-a.
Mostarska policija je tijekom jučerašnjeg dana nakon teksta objavljenog u Dnevnom listu poduzela istražne radnje kako bi se otkrilo pod kojim okolnostima je osamnaestogodišnji Amir zadobio teške tjelesne ozlijede.

Istraga u tijeku

On je na Hitnoj pomoći u petak policajcima kazao kako ga je udarilo vozilo što i stoji u službenom policijskom zapisu. Međutim medicinskim pregledom je utvrđeno kako je ozljeda nastala kao posljedica udarca šakom u čeljust. Varijanta prema kojemu je Amira udario automobil je isključena budući da na cijelom tijelu nije imao niti jedne modrice ili ogrebotine. Jučer je, stoji u policijskim zabilješkama, dječakov član obitelji ipak kazao policiji kako su naknadnim pregledom dječakovog tijela uočene modrice i ogrebotine na području ruku, brade i koljena.
Policijski istražitelji su jučer ujutro ponovno razgovarali sa Amirom i njegovom majkom. Obavljeni su obavijesni razgovori i sa rukovodstvom Srednje tekstilne i poljoprivredne škole i profesorima koji su u petak imali nastavu u Amirovom razredu. Svi oni, kao i Amirovi školske kolege su potvrdili kako je on školu u petak napustio potpuno zdrav. Vozač autobusa tvrtke Mo bus je također posvjedočio kako je Amir u potpuno normalnom stanju ušao u autobus u Sjevernom logoru i iz njega izišao na Španjolskom trgu.
„Policija i dalje vrši istragu oko ovoga događaja. Dječak mijenja iskaze pa čak govori ga da je udarilo vozilo, čas da je napadnut a čas da je na Rondou pao i udario glavom o pločnik. I dalje ćemo nastaviti s rasvjetljavanjem ovoga slučaja", kazano je u mostarskoj policiji.

Javiti policiji

Amirova majka Đenana je podsjetimo izjavila kako je u petak iza podne njezin sin uletio u stan krvlju oblivenog lica i potpuno izbezumljen. Pričao je nepovezano o tome kako je zadobio ozlijede. U prvi mah je kazao kako ga je netko udario šakom i to ispred škole, kasnije je spominjao da ga je udarilo auto da bi opet govorio o napadu.
U mostarskoj Hitnoj pomoći mu je pružena liječnička pomoć. Tri zuba s gornje čeljusti su bila potpuno izbijena dok je četvrti visio na korijenu. Zbog bojazni od infekcije zbog obima rane preporučena mu je antibiotska terapija. U medicinskom nalazu jasno stoji da je dječak nastradao od posljedice udarca šakom.

Nakon pet dana potpunog stanja straha i šoka Amir se jučer, prema riječima njegovog brata Skendera osjećao bolje. Bolovi u vilici su popustili a i psihičko stanje se sudeći po njegovom ponašanju polako normalizira.
Senada Klarić, direktorica Srednje Tekstilne i poljoprivredne škole jučer je u izjavi za Dnevni list kazala kako se nada da će policija rasvijetliti cijeli slučaj. „Radi se o divnom i mirnom djetetu. Svi smo zgroženi s onim što mu se dogodilo", kazala je Klarić.

Obitelj Mustafi i dalje moli sve građane koji imaju bilo kakvo saznanje o ovome događaju da to odmah jave policijskim organima.

Dnevni list