Široki Brijeg: Nakon sudara mladić od šoka odlutao bos

vozila, policija, kazne, otmica, žena, crpka, Čapljina, prometna nesreća, Čapljina, prometna nesreća, pijanstvo, biciklist, Osijek, Široki Brijeg, prometna nesreća, šok, Čitluk, heroin, uhićenje, policajac, kazna, BIH, prometna nesreća, Tuzla, pogibija, Livno, prometna nesreća, MUP HBŽ, prometna nesreća, automobili, alkohol, vožnja, policija, Mostar, kazne, Posušje, alkohol, promet, policija, Pješakinja, poginula u prometnoj nesreći, šibensko-kninska policija, naletio automobilom, teška prometna nesreća, Mostar, pogibija, motor, Ljubuški, akcija, promet, alko test, Ljubuški, MUP ZHŽ, alkohol, kontrola, kontrola prometa, dnevni list, prometna nesreća inozemstvo, Policijski dužnosnici, droga, autocesta, alkohol, alkoholizam, vožnja, Ploče, Grude, natjecanje, promet, MUP ZHŽ, Posušje, krađa, policija, Mostar, alkohol, vozač, mito, krađa navika, Međugorje, MUP ŽZH, kontrola, kazne, pijani vozač, agresivni vozači, Vozačka sposobnost, Zakon o osnovama sigurnosti prometa na cest
Skoro dva sata tragalo se za jednim od sedmero ozlijeđenih u sudaru tri automobila na opasnom, kako ga zovu, S zavoju u blizini svadbenog salona Bošnjak. Od siline udara i doživljena šoka, 18-godišnji Franjo Paradžik, suputnik u vozilu ‘ascona', odjednom je nestao s mjesta nesreće nakon ukazane prve pomoći ekipe Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg. Tako se, prekjučer oko 18 sati, u potragu uključilo dvadeset policajaca koji su ga svugdje uokolo tražili, a u pomoć su pozvani i graničari iz Terenskog ureda Jug u Čapljini, koji su odmah krenuli s obučenim psima tragačima. Nesretni mladić se na kraju pojavio u blizini kuća u mjestu Ljuti Dolac, gdje mu i stanuje obitelj, piše Večernji list.

- Ispostavilo se da je bos prošao cijelim poljem dugim nekoliko kilometara, a o kakvom se ‘križnom putu' radilo svjedočile su njegove krvave noge. Od glave do pete je bio izgreban, što od nesreće, što od ne baš prohodnog polja. Morao je preći i šikaru i vodu kako bi stigao na drugu stranu. Doista smo se bili zabrinuli. Mladić je valjda vidio svoje okrvavljene prijatelje koji su zadobili teške ozljede pa je vjerojatno doživio veliki šok. Sreća u nesreći je ta da je pronađen prije mraka, kažu mještani Ljutog Doca. Zadovoljstvo uspješno okončanom potragom nisu krili ni u PU Široki Brijeg.

- Posebno se zahvaljujemo graničarima koji su odmah nakon našeg poziva krenuli u akciju, kao i njihovom ravnatelju Vinku Dumančiću. Vijest o pronalasku mladića ih je zatekla u Mostaru. Nadamo se i budućoj sličnoj dobroj suradnji, kazao nam je Pero Kožul, načelnik PU Široki Brijeg.

Iz SKB-a Mostar rečeno je kako su primljene tri osobe, od kojih su dva pacijenta smještena na Odjel neurokirurgije i zadržani su na promatranju.

- Jedna osoba je primljena sa izuzetno teškim ozljedama u predjelu glave (mozga), u komatoznom je stanju i nalazi se na Odjelu za anesteziju i reanimaciju te je životno ugrožena. Troje je zadobilo teške, a četiri lakše ozljede, kažu iz bolnice. Na vozilima je nastala velika materijalna šteta, a promet je bio u prekidu sat i pol vremena. U askoni su se još nalazili Marko Tole (19) i Sveto Ćorić (18) iz Širokog Brijega, a oni su se izravno sudarili s audijem u kojem su bili njihovi sugrađani Tomislav (43). Edita (42) i Anja (19) Marušić koja je također teško ozlijeđena. Na njih je naletio terenac iz smjera Širokog Brijega, a u njemu su se nalazili Haris Ćatić (32) i Mirza Pale (25) iz Sarajeva.