Čitlučki vatrogasci dobili novo višenamjensko vatrogasno vozilo

vatrogasci, Čitluk, vozilo
Spomenuta vozila nabavljena su za općine Prozor-Rama, Jablanica, Stolac i Čitluk, a ključeve novog 175.000,00 KM vrijednog interventnog vozila načelniku Općine Čitluk Ivi Jerkiću danas je uručio Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ.

Riječ je o višenamjenskom vatrogasnom vozilu koje je opremljeno potrebnom vatrogasnom opremom kako bi vatrogasci pored gašenja požara bili opremljeni i za zahtjevne intervencije poput izvlačenja unesrećenih iz automobila.

- Kada vatrogasci uđu u samo vozilo i krenu na mjesto nesreće ne moraju točno znati što ih čeka. U tijeku vožnje do mjesta na kojem se dogodila nesreća ili neka nepogoda oni će radio stanicom dobiti obavijest o čemu se točno radi, a zahvaljujući opremi koju posjeduje ovo vozilo bit će spremni odraditi intervenciju koja se od njih traži - kazao nam je Eugen Ćubela, ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ i naglasio kako je Vlada HNŽ imala sluha za ciklus nabave nove vatrogasne opreme koji je započeo prošle godine.

Ciklus aktivnosti na modernizaciji opreme vatrogasnih postrojbi na području Hercegovačko-neretvanske županije kao temeljnih snaga u borbi protiv požara i svih drugih vidova opasnosti koje nam gotovo svakodnevno prijete započeo je u protekloj godini. Vatrogasno vozilo opremljeno za gašenje požara, intervencije poput izvlačenja unesrećenih iz automobila ili ispumpavanaja vode iz objekata prilikom poplava dobili su vatrogasci iz Grada Mostara i općina Konjic, Čapljina i Ravno, dok su u ovoj godini za još četiri općine nabavljena nova vatrogasna vozila što je uistinu hvale vrijedan podatak.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba