FOTO  HERCEGOVINA SE PREDSTAVLJA U TEL AVIVU "Već sada imamo najave turista iz Izraela"

turistički klaster Hercegovina, međunarodni sajam turizma, izrael, TEL AVIV
TKH

U organizaciji Turističkog klastera Hercegovina po prvi put je organiziran odlazak na Međunarodni mediteranski sajam turizma 'IMTM 2022.' koji se ove godine održava u Izraelu. U Tel Avivu se nalazi 13 članova ovog klastera, pojačani s jednakim brojem predstavnika tri županije; Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke, te Hercegovačko-neretvanske županije. Cilj je turističke potencijale Hercegovine predstaviti u što boljem i ljepšem svjetlu.

turistički klaster Hercegovina,međunarodni sajam turizma,izrael,TEL AVIV

"Po prvi put sudjelujemo na jednom ovakvom sajmu. Išli smo s predstavljanjem cijele Hercegovine, prostora naše tri županije, sa svim turističkim potencijalima i odgovarajućim brošurama gdje smo se predstavili ne samo agencijama iz Izraela, već i onima iz cijelog svijeta koje se trenutno nalaze u Tel Avivu. Dosta smo se potrudili kod organizacije ovog odlaska i prezentiranja naše Hercegovine, nije bilo sve jednostavno. Bilo je 'milijun' zapreka, budući da su jake procedure koje se moraju ispoštovati za otići na ovaj sajam", kaže nam predsjednik Turističkog klastera Hercegovina Stjepan Primorac.

turistički klaster Hercegovina,međunarodni sajam turizma,izrael,TEL AVIV

Posjetitelji štanda mogu upoznati; Mostar, Livno, Ljubuški, Prozor-Ramu, Kravicu, Međugorje, Stolac, Vjetrenicu...

Nakon posjeta sajmu najmanje što se očekuje se povratak na stanje prije pandemije

"Mi već sada imamo najave turista iz Izraela i ovo je samo jedan korak u tom smjeru da još više zaživi aktivnost dolazaka s prostora Izraela na prostor Hercegovine. I prije početka pandemije koronavirusa mi smo imali dolazaka iz Izraela i sada nastojim to ponovno aktivirati. Turisti iz navedene zemlje dolazili su i kod nas u Ljubuški, na Kravice, također i u Mostar. Još veći broj dolazaka očekivao se 2020. godine, no onda je kao što znamo uslijedila totalna zabrana putovanja. Sada se Izrael potpuno otvorio, nema više nikakvih zabrana putovanja te se nadamo ponovno otvaranju tog tržišta", rekao je Primorac za Hercegovina.info.

Međunarodni mediteranski sajam turizma 'IMTM 2022.' održava se 29. i 30. ožujka u Tel Avivu

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.