HDZ-ova LISTA ZA HNŽ PRILIČNO LOŠA Slaven Zeljko nositelj, najbolji dio liste je što nekih nema

HDZ BiH,opći izbori,lista kandidata,vijesti,opći izbori 2022

Iako službeno HDZ BiH još nije objavio liste, a što bi po Čovićevoj najavi trebalo biti do konca ovog dana, već se neko vrijeme spominje da je nositelj liste za HNŽ Slaven Zeljko, predsjednik GO Mostar. Danas već društvenim mrežama kola popis, koji u svom sadržaju baš i ne motivira. 

Manje-više radi se o već viđenim imenima i prezimenima u gradskim odborima, skupštinama, parlamentu, koje pojedina sredina gura. 

Zanimljivo je i da za nositelja liste stranka nema ili ne želi ponuduti zvučnije ili nasuprot potpuno nepoznato ime koje bi izmamilo prilično razočaranu biračku bazu. 

Osim Zeljke, HDZ BiH na skupštinu juriša s istim imenima. Tako će svoje mjesto zastupničkim klupama tražiti Iva Raguž, Tomislav Martinović, Stana Burić, Zora Dujmović, Julineta Jurić, Marija Bošković, Slavko Bilića, Damir Džeba već viđani u klupama i foteljama od lokala do Federacije. Na listi je i ministrica Dujmoviić, nekoliko već postojećih članova Skupštine HNŽ(Martinović, Bošković, Bilić), te Iva Raguž iz federalnog parlamenta i drugi. 

Iz Županijskog HDZ-a očito smatraju da su ovi zastupnici dobro obavili posao u prošlom višegodišnjem mandatu, te da svježina nije potrebna. 

No, ipak je u vezi liste nešto pozitivno, a to su onih kojih više nema, a koji sada nose vlast u HNŽ-u. 

HDZ BiH,opći izbori,lista kandidata,vijesti,opći izbori 2022

Uz kandidate Stožerne stranke, našlo se mjesto i za "koalicijske" kandidate. Tihomir Šarac (HSP BiH), Ivana Čović (HSP AS), Lazo Raič ( HSP BiH i HB) ispred tri Pravaške opcije tražit će glasove birača, a Tomislav Knezović ispred HDU.