HDZ NAGRAĐUJE NAČELNICU U VRIJEME URBICIDA Grad bruji da će Deronjić karijeru nastaviti u Elektroprivredi

Marina Deronjić
Ilustracija/hercegovina.info

Načelnica Odjela za urbanizam i građenje u Gradu Mostaru Marina Deronjić, premda još službeno nosi tu titulu, u urbanizmu već duže vrijeme ništa ne odlučuje. Međutim, već duže se vrijeme govorka da se Deronjićki, da se ne bi osjetila ugroženom, stranka priprema transfer u Elektroprivredu HZ HB. Zanimljivo, na naš upit je li to točno iz Elektroprivrede HZ HB ništa nisu demantirali. Vade se na kadrovsku politiku, što će reći da je prijelaz Deronjićke iz Grada u Elektroprivredu uspjeh za Elektroprivredu.

“Vezano za Vaš upit kadrovsku politiku vodi menadžment poduzeća te istu neće komentirati na portalima. Svi se kadrovski podatci smatraju poslovnom tajnom i isti ne mogu biti predmetom rasprave na društvenim mrežama ili portalima. Ovim putem skrećemo pozornost svim medijima da je Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne javno poduzeće koje posluje na tržišnoj osnovi, odnosno nije na proračunu Federacije Bosne i Hercegovine, prema toma ovo javno poduzeće ne financira se iz proračuna nego daje veliki doprinos kad je u pitanju punjenje proračuna na svim razinama vlasti na području svoga djelovanja”, kazali su na naš upit prelazi li kod njih Marina Deronjić iz Elektroprivrede HZ HB.

Budući da su sličan odgovor dali kada smo pitali jesu li oni kupac prostorija koje Sveučilište prodaje u Rodoču, uvjereni smo da je i ovo pogodak u sridu, a gore navedeni odgovor zapravo potvrda da se Deronjićki priprema transfer, jer bi u protivnom jednostavno odgovorili da naša saznanja nisu točna. Upit o ovom transferu postavili smo i samoj Deronjić.

“Poštovani! Postavljena sam i raspoređena na radno mjesto načelnik Odjela za urbanizam i gradnju u Gradskoj upravi Grada Mostara. Hoću li, kada i gdje otići s ovoga radnog mjesta? O tom, po tom. S poštovanjem, Marina Deronjić”, odgovorila je kratko našem portalu.

Od nove gradske vlasti očekivala se reforma urbanizma. Uistinu, u urbanizam su stigla nova i neopterećena lica koja žele zaustaviti prethodne protupropisne prakse. Deronjić pak kako je razvidno iz odgovora i dalje sebe smatra načelnicom. Načelnica je bila i u vrijeme mostarskog urbicida, od kojeg ćemo se oporavljati stoljećima, a zadnjih godina Kordićev prethodnik joj je oduzao ovlast potpisivanja dozvola, što su činili on i glavna mu savjetnica. Međutim, valjda su prve godine bile presudne da joj stranka, pored rijeke odlazeće hrvatske mladosti, osigura još kruha preko pogače, odnosno posao u EP.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.