GRUDE Nadoknada poslodavcima koji nisu otpuštali svoje radnike

Ljubo Grizelj, Grude, Grude, nadoknada, plaća, poslodavci, Grude, Ljubo Grizelj, koronavirus
Ljubo Grizelj

Dio neto plaće do 300 maraka, u općini Grude, će se nadoknaditi poslodavcima koji nisu otpustili radnike, odnosno onima koji tu istu mjeru ne ostvare temeljem županijskog zakona.

"Od ukupno pet mjera koje su danas usvojene, četiri se odnose na izravnu pomoć poduzetnicima kojima je obustavljeno poslovanje i, naravno, onima koji nisu odjavljivali svoje zaposlene u proteklih više od mjesec dana. Mjere poreznih olakšica, oslobađanja, nefakturiranja komunalne naknade na šest mjeseci i slično su mjere koje će se kod nas odraziti na prihodovnu stranu. Mi nećemo ubrati te prihode od naših poduzetnika kako je to planirano. Te mjere cijenimo negdje po prilici do 100 tisuća maraka, ovisno o tome tko će se s popisa djelatnosti, koje budu imale pravo na to, javiti", kazao je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj u dnevniku RTV HB.

U novom rebalansiranom proračunu Federacije u njemu su vidljive zabrinjavajuće uštede na račun porodilja, umirovljenika i invalida.

"Naravno da mi s tim nismo bili zadovoljni i naravno da smo reagirali. Hvala Bogu da je Federalna Vlada temeljem političkog dogovora vratila ponovno tu stavku, ovaj put u iznosu od 30 milijuna maraka."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.