GRČKA POLICIJA PRONAŠLA ARSENAL ORUŽJA Huligani raspolagali mačetama, metalnim šipkama i dimnim bombama

oružje,arsenal oružja,huligani,grčka
Foto: Yiannis Panagopoulos/grčka policija

Noževi, mačete, metalne šipke, kamenje i dimne bombe samo su dio arsenala oružja koje je pronađeno na ulicama i kod uhićenih huligana nakon nereda u kojima je život izgubio 29-godišnji navijač AEK-a, piše 24sata.hr.

Kako doznaju grčki mediji, huligani nisu ponijeli ovo oružje iz Hrvatske, već su ih vjerojatno nabavili od svojih grčkih "veza" prije nego što su krenuli u marš prema stadionu AEK-a.

oružje,arsenal oružja,huligani,grčka

Grčka policija danas je objavila fotografije zaplijenjenog oružja na kojima se, osim hladnog oružja, mogu vidjeti kapuljače, rukavice i sprejevi koji su također korišteni u huliganskom okršaju grčkih i hrvatskih navijača.

Tijek sukoba hrvatskih i grčkih huligana

Grčki mediji objavili su kako je tekao sukob u Ateni. Policija je po dolasku pred grčku metropolu pratila automobile s hrvatskim registracijskim oznakama, no uspjeli su im pobjeći. 

"U jutarnjim satima 8.7.2023., telefonom smo obaviješteni da je preko Crne Gore u Albaniju ušlo cca 25-30 automobila s hrvatskim državljanima, vjerojatno navijačima zagrebačkog Dinama, dok nam je u podne dojavljeno da su neka vozila, vjerojatno s hrvatskim navijačima, ušli u državu. Pokušalo se telefonskim putem utvrditi eventualni ulazak navedenih u našu državu, a zatim su informacije uredno proslijeđene svim nadležnim službama", piše u priopćenju grčke policije koje prenose grčki mediji.

oružje,arsenal oružja,huligani,grčka

Grčka policija je cijeli dan znala da se u njihovom glavnom gradu nalaze navijači Dinama, ali svejedno su napravili veliki propust. Nisu reagirali na vrijeme. Uočili su njihove automobile oko 22 sata, samo sat vremena prije tragične pogibije Michalisa Katsourisa, ali su se navijači razdvojili i pobjegli policijskoj patroli

"Policija je oko 22:55 dobila informaciju da se u Ateni pojavilo nekoliko automobila s hrvatskim tablicima koje su označene kao potencijalno opasne. Navijači su vozila napustili na željezničkom kolodvoru i tamo se počeli okupljati, a ubrzo su s kolodvora stigli i navijači AEK-a", pišu grčki mediji.

oružje,arsenal oružja,huligani,grčka

Zajedno s navijačima Panathinaikosa, odnosno s grupom "Gate 13", napali su navijače AEK-a u blizini njihovog stadiona. 

oružje,arsenal oružja,huligani,grčka

Odmah nakon toga izbio je brutalan sukob. Obje strane su bacale baklje i koristile sve vrste oružja koje su im bile dostupne. Policijske snage su uspjele brzo reagirati i prekinuti sukob te rastjerati većinu navijača, a trojica su odmah uhićena. Nedugo nakon tučnjave policija je uhitila još jednu osobu, od ranije poznatu kao pripadnika navijačke skupine koja podržava grčki Panathinaikos.