GRAD ZA PJEŠAKA Od ovog parkiranja gore je samo to što vozače nitko ne kažnjava

audi, Mo parking, policija, parkiranje
Hercegovina.info

Na križanju Zagrebačke i ulice Kralja Zvonimira, u centru grada, tik do škole, nesavjesni vozač parkirao je svoj Audi nasred zebre. Kultura parkiranja u Mostaru odavno se ne može nazvati kulturom jer nepropisna parkiranja su više pravilo, nego iznimka. Ako tome dodamo još i "sva čet'ri", pogotovo za vrijeme rekonstrukcije svih glavnih ulica, onda dolazimo do izrazito nesnošljive i iritirajuće gradske vožnje.

Policija na ulicama grada je rijetka pojava ili su specijalizirani za "čeke" na dobro poznatim lokcijama. Dugoiščekivano poduzeće Mo Parking trebalo bi uskoro, opet, početi sa svojim radom nakon neslavnog prvog pokušaja. Sigurno je da će imati pune ruke posla oko vraćanja kakve-takve prometne kulture, a parkirna mjesta poduzeću, iako još nije počelo s radom, zadaju velike glavobolje.

Građani Mostara su pomalo i odustali od normalnih pojava i normalnog funkcioniranja pa su pored ovog vozila na zebri prolazili nonšalantno iako direktno ugrožava njihovu sigurnost kao pješaka, ali i ostalih sudionika u prometu. Još gora dodatna činjenica je da se u neposrednoj blizini nalazi škola do koje nemali broj djece mora doći pored, preko ili kroz parkiranog Audija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.