Zrakoplovom iz Sarajeva prema sedam novih destinacija za 20 eura

Wizz Air Sarajevo
Ilustracija/Wizz Air

Wizz Air, najbrže rastuća europska kompanija, danas je najavila dodavanje drugog zrakoplova u svoju bazu u Sarajevu. Novi Airbus A320 će se u prosincu 2021. godine pridružiti floti, što će omogućiti početak letenja na sedam novih ruta iz Sarajeva prema Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu (Njemačka), Veneciji (Italija), Billundu (Danska), Malmou (Švedska) i Oslu (Norveška). 

Najavljeno je i pojačanje frekvencije postojećih letova ove aviokompanije prema sljedećim destinacijama: Kopenhagen, Dortmund, Gothenburg Landvetter, Stockholm Skavsta i Memmingen/Munich West. Nove karte mogu se rezervirati na wizzair.com ili putem WIZZ mobilne aplikacije po cijenama već od 19,99 eura/38,99 KM.

Wizz Air je iz Bosne i Hercegovine počeo letjeti u svibnju 2013. godine i do sada je prevezao 1,5 milijuna putnika. Današnjom najavom do zime će imati flotu od dva moderna, najsuvremenija mlada aviona u svojoj bazi u Sarajevu. Wizz Air ostaje posvećen BiH, a svojim putnicima nudi odlične usluge u kombinaciji sa niskim cijenama. 

Novi kapaciteti osigurat će više od 334.000 sjedišta godišnje i dodatno doprinijeti lokalnom tržištu i stvaranju više od 30 direktnih novih radnih mjesta u Wizz Airu. Zajedno sa sedam novih usluga, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi 18 linija za 10 zemalja. 

Baziranje drugog aviona u Sarajevu pokazuje posvećenost daljem smanjenju utjecaja na okoliš. Sa flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu iz obitelji Airbus A320, Wizz Airove emisije ugljendioksida su najniže među europskim aviokompanijama u fiskalnoj godini 2020. (57,2 g/km po putniku). 

Zahvaljujući najvećoj narudžbi od više od 250 najsuvremenijih aviona iz obitelji Airbus A320neo, aviokompanija je posvećena daljem smanjenju utjecaja na okoliš za 25% za svakog putnika do 2030. godine, zajedno sa 60 inicijativa za održivost, uključujući kompenziranje ugljika, učinkovitost goriva i smanjenje buke.

Iz Sarajeva za Frankfurt letjet će se od 14. prosinca utorkom i subotom, za Veneciju (od 14. prosinca) utorkom i subotom, za Billund (od 17. prosinca) letovi će se obavljati ponedjeljkom i petkom, za Keln  (od 15. prosinca) ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Letovi za Hamburg će se obavljati (od 16. prosinca) četvrtkom i nedjeljom, za Malmo (od 14. prosinca) utorko, četvrtkom i nedjeljom, te za Oslo (od 15. prosinca) srijedom i nedjeljom.