Zrakoplovom iz Sarajeva prema sedam novih destinacija za 20 eura

Zrakoplovom iz Sarajeva prema sedam novih destinacija za 20 eura
Wizz Air

Wizz Air, najbrže rastuća europska kompanija, danas je najavila dodavanje drugog zrakoplova u svoju bazu u Sarajevu. Novi Airbus A320 će se u prosincu 2021. godine pridružiti floti, što će omogućiti početak letenja na sedam novih ruta iz Sarajeva prema Frankfurtu, Kelnu, Hamburgu (Njemačka), Veneciji (Italija), Billundu (Danska), Malmou (Švedska) i Oslu (Norveška). 

Najavljeno je i pojačanje frekvencije postojećih letova ove aviokompanije prema sljedećim destinacijama: Kopenhagen, Dortmund, Gothenburg Landvetter, Stockholm Skavsta i Memmingen/Munich West. Nove karte mogu se rezervirati na wizzair.com ili putem WIZZ mobilne aplikacije po cijenama već od 19,99 eura/38,99 KM.

Wizz Air je iz Bosne i Hercegovine počeo letjeti u svibnju 2013. godine i do sada je prevezao 1,5 milijuna putnika. Današnjom najavom do zime će imati flotu od dva moderna, najsuvremenija mlada aviona u svojoj bazi u Sarajevu. Wizz Air ostaje posvećen BiH, a svojim putnicima nudi odlične usluge u kombinaciji sa niskim cijenama. 

Novi kapaciteti osigurat će više od 334.000 sjedišta godišnje i dodatno doprinijeti lokalnom tržištu i stvaranju više od 30 direktnih novih radnih mjesta u Wizz Airu. Zajedno sa sedam novih usluga, Wizz Air sada iz Sarajeva nudi 18 linija za 10 zemalja. 

Baziranje drugog aviona u Sarajevu pokazuje posvećenost daljem smanjenju utjecaja na okoliš. Sa flotom prosječne starosti 5,4 godina koja se sastoji od najefikasnijih i najodrživijih uskotrupnih aviona trenutno dostupnih na tržištu iz obitelji Airbus A320, Wizz Airove emisije ugljendioksida su najniže među europskim aviokompanijama u fiskalnoj godini 2020. (57,2 g/km po putniku). 

Zahvaljujući najvećoj narudžbi od više od 250 najsuvremenijih aviona iz obitelji Airbus A320neo, aviokompanija je posvećena daljem smanjenju utjecaja na okoliš za 25% za svakog putnika do 2030. godine, zajedno sa 60 inicijativa za održivost, uključujući kompenziranje ugljika, učinkovitost goriva i smanjenje buke.

Iz Sarajeva za Frankfurt letjet će se od 14. prosinca utorkom i subotom, za Veneciju (od 14. prosinca) utorkom i subotom, za Billund (od 17. prosinca) letovi će se obavljati ponedjeljkom i petkom, za Keln  (od 15. prosinca) ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Letovi za Hamburg će se obavljati (od 16. prosinca) četvrtkom i nedjeljom, za Malmo (od 14. prosinca) utorko, četvrtkom i nedjeljom, te za Oslo (od 15. prosinca) srijedom i nedjeljom.