ZOV RODNOG KRAJA Jedan od najbogatijih Hrvata ulaže u Hercegovinu

Luka Rajić
Teleskop

Biznismen Luka Rajić, koji posljednjih dana boravi u rodnom gradu, ovih dana se sastao s načelnikom Općine Konjic Osmanom Ćatićem, kako bi dogovorili detalje buduće suradnje.

"Drago mi je da Konjic ima mnogo plemenitih i vrijednih ljudi i ovdje i širom svijeta. Moj cilj je da ih sve na neki način okupimo, da djelomično vratimo koliko možemo, da doprinesemo njihovoj lokalnoj zajednici. Ponosan sam što imamo sugrađanina kao što je Rajić, koji daje sebe punim kapacitetom, ne štedeći kako bi poboljšao i stvorio bolje uvjete za sve nas u gradu Konjicu, sve bolje i bolje, po uzoru na ona mjesta gdje živi.

Cijenimo iskustvo koje Rajić ima. Kroz projekte koje je već imao ovdje i koje najavljuje, vidim tu suradnju i vidim tu energiju da će se oni realizirati", kazao je Ćatić.

Strateški pristup

"U Konjic dolazim s puno emocija i puno zadovoljstva i svaki put me dirne neka nova slika koju ovdje vidim i doživim, jer vidim napredak. Velika mi je čast što sam upoznao gradonačelnika, a iz iskustva iz susreta posljednja tri dana mogu reći da je Grad dobio jednog divnog čelnika i osobu. Zadovoljstvo nam je da smo otvorili novu stranicu suradnje".

"Jako sam sretan što je Grad Konjic zadnje tri godine, koliko sam bio odsutan, intenzivno radio na strategiji i pozdravljam takav pristup i mislim da je Konjic idealno mjesto za turizam, da može prihvatiti puno toga i dati puno. Ono što je jako važno u Konjicu je priroda, ona je nezamjenjiva i ima veliku vrijednost. Grad je to prepoznao i ja ću tu sigurno stajati kao investitor i poduzetnik, podržavat ću i podržati strategiju Grada Konjica", rekao je Rajić,

"U Konjicu vidim puno potencijala i želim ovdje provesti malo više vremena i bolje upoznati Konjic i Konjičane, nadam se da će mi se ta želja ostvariti u budućnosti", kazao je Rajić, prenosi Poslovni.hr.

Jedna od najvećih Rajićevih investicija je RALU Logistika. Ujesen prošle godine donesena je odluka o investiciji u nove skladišne kapacitete vrijedna 100 milijuna kuna koja će otvoriti dodatnih 100 radnih mjesta. Raluovi kapaciteti u smrznutom režimu će se udvostručiti, a paralelno će se ulagati u povećanje distributivnih kapaciteta. RALU Logistika je danas najveća hrvatska neovisna logistička kompanija (3PL) u kontroliranom temperaturnom režimu.

Rajićev portfelj

RALU, kao jedna od najvećih logistička kompanija u regiji, trenutno broji flotu od preko 300 kamiona te zapošljava više od 600 zaposlenika u Hrvatskoj i Srbiji. Farmaceutska kompanija PharmaS, kruna je Rajićeva poslovanja u Hrvatskoj.

Osnovao ju je 2009. godine i u startu uložio oko 300 milijuna kuna. PharmaS je fokusrian na bolnički sektor. Pomogla im je činjenica što su se opredijelili i za proizvode dodataka prehrani gdje ne vladaju zakonitosti kao za lijekove. Kompanija zapošljava gotovo 300 ljudi, izvozno orijentirana koja posluje na desetak tržišta.