Već godinu dana se intenzivno promoviraju domaće poznate i manje poznate destinacije

Odmori u BiH Stari most
Odmori u BiH

Prije točno godinu dana, promocijama u Sarajevu, Jajcu, Banja Luci i Mostaru, promovirana je Inicijativa 'Odmori u BiH', čiji je 'kamen temeljac' marketing kanal bh. turizma - web platforma odmoriubih.ba.

Inicijativa je nastala kao odgovor na izazove, koje je pred bh. turizam donijela pandemija covid-19, a zamišljena je kao set aktivnosti na razvoju, povezivanju, promociji i prodaji turističke ponude BiH, sa ciljem da bh. turizam svoj potencijal što bolje predstavi domaćem i regionalnom, a potom, kada prilike to budu dopustile, i međunarodnom tržištu.

Pored promocija u četiri značajna bh. grada i pokretanja web platforme, u proteklih godinu dana u sklopu Inicijative 'Odmori u BiH' napravljeno je i veliko istraživanje navika domaćih turista.

Također, organizirano je devet putovanja upoznavanja Bosne i Hercegovine za domaće medije, organizirani su događaji 'Desant na Jajce' i 'Ljeto u Neumu', realizirana promotivna kampanja selektiranih bh. destinacija, kao i projekat 'Odmori u BiHaću', te nekoliko edukativnih radionica za bh. turističke radnike.

Ostvarena je suradnja sa projektom MarketMakers, Delegacijom Europske unije u BiH, Via Dinaricom, te brojnim lokalnim turističkim organizacijama u oba bh. entiteta, a pokrenut je i 'Media pool bh. turizma', koji ima za cilj pomoći bh. destinacijama da se, kroz olakšanu komunikaciju sa medijima, što bolje predstave na domaćem i regionalnom tržištu.

Vrijedi naglasiti i kako je više od 100 turističkih subjekata iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u proteklih godinu dana odlučilo predstaviti i prodavati svoje ponude putem web platforme odmoriubih.ba, te kako je kreirano preko 400 različitih turističkih proizvoda, koji su prilagođeni 'novoj realnosti' i potrebama turista iz BiH i regije.

Priča 'Odmori u BiH' nastavlja i dalje, pa se tako na odmoriubih.ba trenutno nalazi oko 100 ponuda za ljetni odmor na destinacijama širom BiH, kao i zanimljive aktivnosti ili ture. Bilo da želite odmoriti na moru, uz jezero ili rijeku, na planini u prirodi i čistom zraku ili volite istraživati bh. gradove, sigurno je kako ćete na toj stranici pronaći ponudu koja je idealna za vaš kraći ili duži odmor u Bosni i Hercegovini.

Uz najbolje ponude, odmoriubih.ba nudi i najbolje cijene, pa tako svi kupci koji tijekom ovog ljeta plate Visa karticom mogu ostvariti 15% na cijenu bilo koje ponude koja se nalazi na navedenoj stranici. Također, odnedavno je na toj web stranici omogućeno i plaćanje uplatnicama, a klijenti UniCredit banaka u Bosni i Hercegovini mogu uštediti 5% ukoliko plaćanje izvrše mobilnom aplikacijom ili internet bankarstvom.

'Odmori u BiH' tim priprema i dodatna ljetna iznenađenja, a najbolji način da ne propustite odličnu akciju ili nagradnu igru je da slijedite 'Odmori u BiH' na Facebooku i Instagramu. A ukoliko obavijesti o novim ponudama i ideje za putovanja po BiH želite dobijati na svoj e-mail, prijavite se na newsletter web platforme.

Kao podrška Inicijativi 'Odmori u BiH' nedavno je registrirana i turistička agencija 'Destination BiH', a do kraja ove godine bi na adresi destinationbih.com trebala biti u funkciji i engleska verzija marketing kanala bh. turizma.

Sve u svemu, Inicijativa 'Odmori u BiH', iza koje stoji tim koji u sklopu 'Sarajevo Navigatora' i povezanih medija i projekata već 15 godina razvija turističku ponudu destinacije Sarajevo, i u narednom razdoblju nastavlja predano raditi na razvoju, distribuciji, prodaji i promociji turističke ponude Bosne i Hercegovine, prekrasne zemlje sa nevjerojatnim turističkim potencijalom, koja zaslužuju da je otkriju kako njeni građani, tako i turisti iz čitavog svijeta.