Važna donacija osnovnim školama HNŽ-a, vrijedi više od 180 000 KM

donacija, HNŽ, škola, koronavirus, Udruga roditelja Naša djeca 2014, škole, nastava
Twenty20

U sklopu programa škola 21. stoljeća, britanska ambasada u BiH donirala je više od 900 mikro-bitnih uređaja osnovnim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

U sklopu programa Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a u suradnji s Britanskim vijećem i Britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini organiziralo je dvodnevnu obuku za ravnatelje osnovnih škola u Županiji.

Županijski ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Rashid Hadžović zahvalio je britanskoj ambasadi u BiH na vrijednoj donaciji i rekao da je program škola 21. stoljeća jedan od niza projekata koji trebaju studentima pružiti funkcionalna znanja koja će primijeniti u nastavku njegovog obrazovanja.

"Program 'Škole 21. stoljeća' jedan je od niza projekata kojima želimo pružiti našim učenicima interaktivan i inovativan način učenja, a time i funkcionalno znanje koje će primjenjivati u nastavku školovanja i koji će im pružiti bolje izglede za zapošljavanje u budućnosti. 970 mikro: suština uređaja za sve osnovne škole, vrijedna preko 180.000 maraka, od velike je važnosti za obrazovni sustav, koji će pridonijeti kvaliteti nastavnog procesa i učenika i nastavnika u Hrvatskom narodnom kazalištu “, rekao je ministar Hadžović.

Program obuke uključuje obuke koje će ravnatelji i nastavnici koristiti, koristeći mikro: bit uređaje - džepna računala, za stjecanje znanja iz područja digitalnih i kritičkih razmišljanja koje će dalje koristiti u nastavnom procesu.

Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a ističe da je cilj korištenja mikro: suštine uređaja omogućiti studentima primjenu praktičnih kodiranja, kritičkog razmišljanja i vještina programiranja, kao i poboljšati timski rad i kreativnost.

Zamjenica veleposlanice Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Ruth Wiseman naglasila je da će programom, uz upotrebu mikro: suštine uređaja, dodatno poboljšati vještine i kapacitete učenika.

"Cilj nam je podržati napore za osposobljavanje mladih na polju kodiranja, kritičkog razmišljanja i rješavanja problema, jer su to vještine potrebne za suvremene poslove. Ovaj će program zasigurno poboljšati vještine i kapacitete učenika uz pomoć mikro: bitnih uređaja za integriraju kritičko razmišljanje, kako u nastavnom procesu tako i u svakodnevnom životu. Drago nam je što možemo pružiti mentorstvo i podršku svim školama za nastavnike i ravnatelje da razviju inovativne projekte sa svojim učenicima ", rekao je zamjenik Wiseman.

Program škola 21. stoljeća je trogodišnji program za zemlje regije, financiran od strane vlade Velike Britanije, u vrijednosti od 10 milijuna funti. Projekt ima za cilj omogućiti vještinu kritičkog razmišljanja, rješavanja problema i kodiranja više od milijun učenika širom zapadnog Balkana u dobi od 10 do 15 godina, izvijestilo je CNT-ovo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta.