Uskoro nova usluga UniCredita i PikPaya

UniCredit, PikPaya, UniCredit, internet, paypal, PikPaya, unicredit banka, dividende

E-commerce je namijenjen tvrtkama, obrtnicima, poduzetnicima, odnosno svima koji žele imati prodajno mjesto na internetu u sigurnom okruženju.

Bez kamata i naknada

Kako je najavljeno iz UniCredit banke, novom uslugom bit će omogućen prihvat svih VISA, MasterCard i Maestro kartica te kupnja na rate bez kamata i naknada korisnicima UniCreditCard platnih kartica, jamčeći pritom visoku sigurnost plaćanja karticama. Osim e-commerca, PikPay će pustiti i prvu e-wallet uslugu u ovom dijelu Europe.

E-commerce usluga će biti implementirana korištenjem najvišeg sigurnosnog standarda koji se zahtjeva u kartičnom poslovanju (PCI DSS standard), 3D Secure verifikacije i EV Validacije. Ovo bi za trgovce značilo potpuni zaštitu u komunikaciji s UniCredit bankom, kao i s krajnjim kupcem. Usluga je omogućena putem WebPay platforme za sigurno plaćanje tvrtke Webteh, najvećeg regionalnog pružatelja e-commerce usluga.

S domaćom bankom

Kao prvi domaći servis za sigurno i brzo online plaćanje, PikPay je ostvario dosadašnji promet veći od milijun maraka. Dosadašnje poslovanje vršilo se preko euro valute u suradnji s međunarodnim financijskim institucijama, i ovo je prvi put da svoje poslovanje započinje s domaćom bankom i u domaćoj valuti. Podsjetimo da je UniCredit vodeća europska banka s jakim korijenima u 22 zemlje kao i cjelokupnom međunarodnom mrežom prisutnom na skoro 50 ostalih tržišta. Spomenuta banka je tržišni lider u regiji CEE, gdje je jedan od najvećih bankarskih igrača poslujući preko najveće mreže s više od 3900 poslovnica. S ukupnom aktivom većom od 3,6 milijardi maraka, kapitalom od više od 399 milijuna maraka i skoro 970 tisuća klijenata, UniCredit upravlja mrežom od 90 poslovnice i pokriva cijeli teritorij BiH, zbog čega je UniCredit banka dostupna svakom klijentu u svakom većem gradu i mjestu BiH.

Piše: M. Šagolj / Dnevni list