Tuzla se avionom povezuje sa još jednom europskom destinacijom

Avion Wizz aira
Wizz air

Niskotarifni avio-prijevoznik Wizz air uvest će nove letove iz Beograda, Tuzle i Skoplja do Salzburga od 2. i 3. srpnja, piše portal Exyuaviation. Naime, letjet će dva puta tjedno iz svakog od tih gradova avionom Airbus A320.

Do nove najave došlo je samo dan nakon što je taj avio-prijevoznik objavio kako uvodi letove od Milana do Prištine u srpnju. Wizz air je priopćio kako će nakon krize izazvane pandemijom koronavirusa potražiti nove prilike i na njih usmjeriti svoje kapacitete, piše portal.

Na te tri linije, avio-kompanija neće imati direktnu konkurenciju, iako Air Srbija leti na liniji između Niša i Salzburga, navodi B92.

"Svjesni smo da će biti kratkotrajnog pada tražnje zbog koronavirusa, pa smanjujemo svoje kapacitete u skladu sa time, ali ne zatvaramo nijednu rutu niti bazu", rekao je osnivač avio-kompanije Wizz air József Váradi komentirajući novu odluku.

Dodao je da samo smanjuju frekvenciju letova na određenim linijama. Također je istaknuo da nastavljaju naručivati avione i do lipnja će biti 22 nove narudžbe, čime će flota kompanije značajno narasti, pa se zato uvode nove rute, a moguće i nove baze.

Počevši od srpnja, putnici će moći putovati sa aerodroma u Salzburgu u Tuzlu, Beograd, Larnaku, Kijev, Bukurešt i Skopje. Karte za ove destinacije se već mogu bukirati putem službene stranice avio kompanije i preko mobilne aplikacije avioprijevoznika, a cijene se kreću od 14,99 EUR. Linija Salzburg – Tuzla letjet će svakog četvrtka i nedjelje, počevši od 2. srpnja 2020.