TURIZAM Uskoro i let balonom iznad Hercegovine

TURIZAM Uskoro i let balonom iznad Hercegovine
Ured za EU integracije ŽZH

Tijekom ponedjeljka (18. siječnja) u prostorijama Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u Širokom Brijegu, započela je praktična obuka o razvoju projektnih ideja i pripremi projektnih prijedloga.

Ova obuka je namijenjena ponajprije pripravnicima raspoređenim u Uredu Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kako bi stekli potrebno znanje i praktično iskustvo za pisanje projekata kao i jačanju vlastitih kapaciteta Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Naime, radionica je temeljena na razvoju nove turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj, tj. razvoju ideje panoramskih letova balonom na vrući zrak iznad Hercegovine. Naime, Županija Zapadnohercegovačka je u svojim strateškim dokumentima težište stavila na razvoj aktivnog i ruralnog turizma, te bi ovakav vid turističke ponude u budućnosti nadopunio postojeće sadržaje kao što su planinarenje, zip-line, slobodno penjanje, biciklizam, paragliding, te druge sadržaje.

Pored jačanja kapaciteta i stjecanja praktičnih znanja i iskustava cilj je, kroz seriju radionica, pripremiti projektni prijedlog koji će biti spreman za financiranja odnosno koji će se kandidirati na buduće otvorene pozive za financiranje projekata u sektoru turizma.

Ovo je prva u nizu praktičnih radionica koje će Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održati u 2021. godini i kroz koje će se razraditi niz projektnih ideja i pripremiti ih za prijavu na buduće otvorene pozive i natječaje, navedeno je iz Ureda za europske integracije ŽZH.