FOTO  TURIZAM U Mostaru počele gužve, a u zapadnoj Hercegovini povećan broj noćenja

Lipanj 2021 turisti Stari grad
Hercegovina.info

Mostar se ponovno vratio na turističku mapu. Sve veći broj posjetitelja iz nekoliko zemalja Europe ponovno pohodi ovaj grad, ali su kao što je to bilo uobičajeno i ranije, u Mostaru vrlo kratko, te kratkom vremenu prođu dio od parkinga kod Franjevačke crkve, odu do Staroga mosta i to je to.

Poneko potroši koji euro na kupovinu suvenira što će ga podsjećati na ovaj grad. Kao što je to bio slučaj proteklih godina, turisti su ovih dana tu uglavnom radi Međugorja.

Obilježila se 40. obljetnica ovog svetišta, te je veliki broj državljana Poljske, Mađarske, Austrije, Češke pohrlio u Hercegovinu. Primarna je posjeta Međugorju, uz izlet u Mostar ili neko drugo mjesto u Hercegovini.

Veliki broj turista iskoristio je jeftiniji, ali duži način putovanja - autobusima, dok ima i onih koji su zrakoplovima došli do Splita ili Dubrovnika, ponovno zaobilazeći mostarsku zračnu luku koja je Međugorju dosta bliža od spomenutih gradova u Hrvatskoj.

Bitno je da su strani turisti ponovno počeli dolaziti, međutim ne treba zanemariti ni broj domaćih, kojih je iz dana u dan sve više.

Kada je u pitanju zapadna Hercegovina, broj turista se i u tom dijelu zemlje povećava. "Možemo reći da se turizam polako pokreće i da se povećava broj noćenja i broj aktivnih turista. Imamo i niz radova po pitanju turističke infrastrukture kao što su zip-line u Peć Mlinima i u Borku. Također, imamo i avanturistički park u Peć Mlinima koji ima zaista veliku posjećenost", kazala je za Fenu voditeljica projekta prekogranične suradnje 'Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural' Ana Soldo.