Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi krajem prosinca

skijanje, skijaška sezona, Blidinje

Skijaška sezona na Blidinju mogla bi početi tek krajem prosinca ove godine, s obzirom da dosad nije bilo ozbiljnijih padavina. 

Po riječima Ivice Reze koji vodi skijalište u sklopu Ski centra Risovac, na Blidinju će ove godine biti niz zanimljivosti bez obzira na to što je vrijeme malo 'podbacilo'.

"Prošle godine smo skijanje imali sredinom prosinca, ova godina neće biti takva, zasad je na Blidinju bila tek jedna manja količina snijega, novije količine snijega očekujemo u drugoj polovici prosinca. Bez obzira na to, puno ljudi očekujemo na ovogodišnjem Zima festu koji će trajati tri večeri, 30. i 31. prosinca te 1. siječnja" - kazao je Rezo za Fenu.

Kraj ove godine i početak iduće na Zima festu će obilježiti i nekoliko zanimljivih domaćih i regionalnih izvođača.

"U sklopu Zima festa bit će postavljen šator blizu skijališta, za Novu godinu će nas zabavljati grupa 'Sinergija', večer prije će nastupati Saša Matić, a prvi dan Nove godine 'Slavonia band' i Indira Radić" - rekao je Rezo.

 Dodao je da su smještajni kapaciteti uglavnom popunjeni.

 "Što se tiče smještajnih kapaciteta mi smo popunjeni, ima još nešto privatnih smještaja poput vikendica koje iznajmljuju privatni vlasnici" - kazao je Rezo i napomenuo kako su u Ski centru već spremni za skijašku sezonu kada su u pitanju tehnički kapaciteti. 

"Snijeg će pasti krajem prosinca, ako je vjerovati prognozama, ali smo mi već sada spremni u tehničkom smislu početi sa skijaškom sezonom" - zaključio je Rezo.