Širokobriješki Mepas u pregovorima o prodaji zadarske Maraske

Širokobriješki Mepas u pregovorima o prodaji zadarske Maraske
Arhiva/Hercegovina.info

U Mepas grupi vlasnika Mirka Grbešića danas su potvrdili kako s potencijalnim kupcima pregovaraju o prodaji zadarske tvornice alkoholnih i bezalkoholnih pića Maraska.

"Možemo samo reći da smo u završnoj fazi razgovora. Vlasnici dionica Maraske, Saponia iz Osijeka, koja u vlasništvu drži 52,9 posto dionica i Koestlin koji u vlasništvu drži 45,35 posto dionica Maraske, započeli su pregovore o prodaji tih dionica sa zainteresiranim potencijalnim kupcem. Pregovori još nisu zaključeni, ali je izvjesno očekivati da će se okončati sa sklapanjem kupoprodajnog ugovora", izjavili su ispred Mepas grupe u čijem su vlasništvu, uz Marasku, Saponiju i Koestlin, i splitski Brodomerkur te Kandit iz Osijeka.

Komentirajući medijske napise kako Mepas ide u prodaju Maraske zbog gubljenja tržišta zadarske tvornice u prošloj i pretprošloj godini, u Mepas grupi ističu kako poslovni rezultati Maraske ničim ne potvrđuju spomenute ocjene.

"Maraska u zadnje dvije godine ima ogroman rast tržišnog udjela u kategoriji jakih alkoholnih pića od 11 posto i rast u kategoriji sokova od sedam posto. Na poziciji sirupa smo zadržali lidersku poziciju", ističu u Mepas grupi. Dodaju kako je Maraskin Gin Rebel u kratkom periodu ušao među top pet premium ginova u Hrvatskoj.

"Svi ovi rezultati govore da je Maraska na dobrom putu i da ima veliki potencijal za daljnji rast i razvoj neovisno o vlasničkoj strukturi", navode u kompaniji Mirka Grbešića s sjedištem u Širokom Brijegu u BiH.

Najava prodaja Maraske stiže nakon niza vlasničkih preuzimanja i dogovora o zajedničkoj proizvodnji između domaćih tvrtki na pripadajućem tržištu.

"Načelno smo spremni razmotriti i druge slične prilike za daljnju konsolidaciju i širenje ponude prvenstveno jakih alkoholnih pića", poručili su nam iz Badela 1862 na pitanje jesu li zainteresirani za preuzimanje zadarske Maraske.

U posljednjih godina dana Badel 1862 je kroz vlasničko preslagivanje unutar kompanije preuzeo bivšu sisačku Segesticu, kroz dogovor s Dalmacijavinom stavio je pod kontrolu portfelj alkoholnih pića splitske tvornice, a ušao je i u strateško partnerstvo s šibenskim Vinoplodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa