SIMBOL GRADA Jablanički 'Granit' ide u prodaju

Granit Jablanica
Hercegovina.info

Prodaje se čuveno jablaničko poduzeće 'Granit', jedan od hercegovačkih gospodarskih simbola za kojeg se znalo u cijeloj Europi, objavio je to stečajni upravnik u javnom oglasu za prodaju gospodarskog društva 'Granit' d.d. Jablanica metodom prikupljanja pismenih ponuda.

Kako je navedeno u javnom oglasu, gospodarsko društvo 'Granit' d.d. Jablanica se prodaje kao cjelina, sa svim pravima i obavezama koje ima na dan zaključenja Ugovora o prodaji poduzeća.

Poduzeće se bavi eksploatacijom i preradom granita već skoro 100 godina i spada u red nekadašnjih giganata jugoslovenske industrije, a od jablaničkog granita su se gradile zgrade i trgovi širom Europe, prenosi Klix.

Eksploatacija kamena se vrši na eksploatacijskom polju u Općini Jablanica, ukupne površine 114,30 hektara. Potpisivanjem Ugovora stiče se pravo na zaključenje Ugovora o koncesiji za eksploataciju arhitektonsko-građevinskog kamena na razdoblje od 30 godina.

Nominalni iznos stečajnih dugovanja, dugova stečajne mase i troškova stečajnog postupka, u skladu s usvojenim Stečajnim planom, koji se treba namiriti iz kupoprodajne cijene iznosi 20.533.813 KM.

Realizacijom stečajnog plana kupac stiče 100 postotno vlasništvo nad društvom, a pravo učešća u postupku prodaje imaju pravne i fizičke osobe koje dostave pismenu prijavu, najkasnije do 8. svibnja 2023. godine. Za uvid u dokumentaciju ili za dodatne informacije zainteresirane osobe se mogu obratiti direktno na adresi gospodarskog društva u Jablanici, ili putem e-maila: [email protected], te putem telefona na broj 036/752-367.

Ponuđači su, na ime učešća u postupku prodaje, dužni uplatiti depozit od 10 tisuća KM, na žiro-račun društva broj 1346-7310-0678-1461, ili isti iznos u stranoj valuti u proturijednosti KM prema srednjem tečaju Centralne banke BiH na dan uplate, na devizni račun društva, SWIFT: IKBZBA2XXXX, IBAN CODE: BA39, broj računa 1342-0812-0010-5361, otvorenih kod ASA Banke d.d. Sarajevo, sa naznakom 'Depozit za učešće – po Javnom oglasu za prodaju društva'.

Ponuđačima koji ne zaključe Ugovor o kupoprodaji društva, uplaćeni depozit će biti vraćen.