SEZONSKI LETOVI Konačno jedna avio-linija i za Mostar

Zračna luka Mostar Aerodrom
hercegovina.info

Talijanski prijevoznik 'Aeroitalia' započet će sezonske ljetne letove iz Forlija u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar, Beograd, Dubrovnik i Zadar. Prijevoznik će sljedećeg tjedna pustiti u prodaju karte za nove linije. Operacije iz Forlija za Mostar započet će 7. travnja, za Beograd 8. travnja te za Dubrovnik i Zadar 15. lipnja.

Linije će se održavati do kraja ljetne sezone krajem listopada, a prijevoznik će stacionirati ATR72-600 turboelisni avion i Boeing 737-700 sa 148 sjedala u Forliju, javio je Ex-Yu Aviation News. Karte će se moći kupiti putem web stranice Aeroitalia, kao i kod turoperatora GoTo Fly i GoToTravel.

Niti jedan od četiri grada u bivšoj Jugoslaviji trenutno nije povezan s Forlijem direktnom zračnom linijom. Ovo je važno za Mostar koji je sada osigurao svoje prve redovne letove za ovu godinu.

Dolazak 'Aeroitalia' također će rezultirati povezivanjem Beograda s rekordnih deset gradova u Italiji, od kojih će pet započeti ove ljetne sezone. Forli će postati peta dubrovačka destinacija u Italiji, od kojih tri kreću ove godine, dok će Zadar sada biti povezan s četiri grada na talijanskom tržištu.

'Aeroitalia' je najnoviji talijanski privatni prijevoznik koji je s radom započeo tek prošle godine. Vlasnik je bivši konsultant talijanskog Ministarstva infrastrukture i prometa Francesco Gaetano Intrieri. Kompaniju financijski podupire German Efromovich, koji je predsjednik 'AeroItalia', a prethodno je bio vlasnik kolumbijske aviokompanije 'Avianca'.

Talijanski prijevoznik trenutno upravlja malom flotom od četiri aviona Boeing 737-800 i jednim ATR72-600. Uskoro će svojoj floti dodati još jedan ATR72 i još tri B737-800, a planira uvesti i tri mlažnjaka B737-8 MAX.