Sarajevski kiseljak gradi novu tvornicu u Kreševu

Kiseljak

Vrijednost cjelokupne investicije iznosi oko 20 milijuna maraka, a s početkom rada punionice planirano je zapošljavanje 30 radnika koji će proći posebnu obuku za rad na novim proizvodnim linijama.

"Na pripremi ovog projekta radi se već duži niz godina, a sada smo konačno ušli i u realizaciju. S ponosom moram reći da je ovo vrlo značajan korak za Sarajevski kiseljak i vjerujem prekretnica u daljnjem razvoju kompanije. Novi proizvodi koje ćemo ponuditi će kao i svi naši dosadašnji proizvodi biti vrhunske kvalitete, stoga sam siguran da će naći put do srca naših potrošača", izjavio je predsjednik Uprave Sarajevskog kiseljaka Tomislav Slišković.

Projekt gradnje i stavljanje u pogon nove tvornice na površini od 30.000 metara četvornih značajno će povećati proizvodne kapacitete Sarajevskog kiseljaka te omogućiti proizvodnju negazirane prirodne mineralne vode, aromatiziranih voda i sokova.

Proizvodi s linije u Kreševu bit će namijenjeni kako domaćem tako i ino tržištima. Proizvodnja negazirane prirodne mineralne vode počet će ove godine, dok je početak proizvodnje aromatiziranih voda i sokova planiran za narednu godinu, priopćeno je iz Sarajevskog kiseljaka.

Fena