Radovi u tunelu između Jablanice i Konjica idu po planu; Prekid radova za 2 mjeseca

Radovi u tunelu između Jablanice i Konjica idu po planu; Prekid radova za 2 mjeseca
hercegovina.info

Radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti M-17 između Konjica i Jablanice, za sada teku po planu i zacrtanom dinamikom, a maksimalna čekanja vozača na prolazak kroz tunel kreću se od sedam do devet minuta, potvrđeno je Feni iz JP Ceste Federacije BiH.

U tunelu se trenutno izvode betonski radovi na podnožnom svodu i temeljima kako bi se stvorili uvjeti za izradu hidroizolacije i sekundarne obloge. Također se izvode radovi na reprofilaciji postojeće betonske obloge na oporcima i kalotnom dijelu tunela, a tim radovima stječu se uvjeti za polaganje drenaže i hidroizolacije u tunelu.

"Obzirom na to da je planirano tijekom ljetnih mjeseci da se stvore uvjeti za dvosmjerni promet uglavnom su planirani radovi na temeljima, podnožnom svodu, polaganju drenaže i stvaranju uvjeta za izradu hidroizolacije u tunelu. Pauza će trajati od početka lipnja do kraja kolovoza mjeseca", istaknuli su iz JP Ceste FBiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada se maksimalna čekanja sudionika u prometu na prolazak kroz tunel kreću od sedam do devet minuta, a iz tog poduzeća navode kako nastoje održati taj ritam.

"U dosadašnjem razdoblju od početka radova ulažu se maksimalni napori da se sačuva ovaj trend zadržavanja. Uglavnom za vikende se događa pojačani promet kada se propuštanje kolona vrši ručno s radnicima. To se radi tako da se propušta ona strana tunela na kojoj se promet više nakuplja te se zaista sve čini da sudionici u prometu imaju što kraća zadržavanja na prolaz kroz tunel Crnaja", naglasili su iz Javnog poduzeća Ceste. 

Što se tiče pandemije, naveli su kako je trenutno stanje na gradilištu zadovoljavajuće, ali da je u ovim okolnostima teško predvidjeti može li doći do problema zbog covid-19.

"Naša očekivanja su da će ideja nabavke cjepiva pokrenuta od strane gospodarskog sektora, a za koju su zainteresirani i sudionici u realizaciji projekata, biti i realizirana što bi zaista bilo dobro za građevinsku operativu obzirom na to da je započeto puno projekata u cestogradnji", poručili su iz JP Ceste FBiH.