Promet industrije u BiH u gotovo svim segmentima u porastu

Industrija pogon
Ilustracija

Ukupan desezonirani promet industrije u BiH u ožujku veći je za 7,4 posto u odnosu na veljaču, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U ožujku u odnosu na veljaču, na domaćem tržištu zabilježen je rast od 6,4 posto, a na stranom tržištu rast od 8,3 posto.

Ukupan promet industrije, kalendarski prilagođen, u BiH u ožujku veći je za 38,2 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine. Na domaćem tržištu zabilježen je rast od 38,2 posto, a na stranom tržištu rast od 38,1 posto, prenijela je agencija Srna.

Ukupan promet intermedijarnih proizvoda u ožujku veći je za 8,3 posto u odnosu na veljaču, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veći za sedam posto, energije za 4,9 posto, kapitalnih proizvoda veći za 3,3 posto, a promet trajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto.

U ožujku ove, u odnosu na isti mjesec lani, ukupan promet energije veći je za 65,8 posto, intermedijarnih proizvoda za 42,9 posto, kapitalnih proizvoda za 27,8 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veći za 22,2 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 12,7 posto.