PODRŠKA Europska unija daje milijun KM bespovratnih sredstava za poljoprivredu u BiH, evo uvjeta

Sadnja biljke
Ilustracija

U okviru projekta EU4AGRI-Recovery, koji financira Europska unija, 19. lipnja, objavljen je novi Javni poziv potencijalnim korisnicima bespovratnih sredstava za mjeru podrške investicijama za poboljšanje adaptacije na klimatske promjene u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, vrijedan jedan milijun KM.

Cilj ovog Javnog poziva je jačanje otpornosti poslovnih subjekata u sektoru primarne poljoprivredne proizvodnje, investicijom u alate i tehnologije koji doprinose poboljšanju adaptacije na klimatske promjene. Kroz ovaj Javni poziv, Evropska unija će podržati poljoprivredno-prehrambene poslovne subjekte koji žele svoje poslovanje učiniti otpornijim na klimatske promjene, s ciljem postizanja održive poljoprivrede, kontrolirane upotrebe prirodnih resursa i uvođenja dobrih praksi. 

Na javni poziv mogu se prijaviti obrti/samostalni poduzetnici, poljoprivredne zadruge, mikro, mala i srednja poduzeća koja se najkasnije dvije godine prije objave ovog Javnog poziva aktivno bave primarnom poljoprivrednom proizvodnjom. 

U okviru ovog Javnog poziva na raspolaganju je jedan milijun KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 30.000 KM do 300.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Prijedlog projekta sa potrebnom dokumentacijom potrebno je dostaviti isključivo putem online platforme do 25. kolovoza 2023. godine, do 15 sati. Prijave podnesene kroz druge kanale (pošta ili email) se neće uzeti u razmatranje.

Prezentacija javnog poziva objavljena je na Facebook stranici projekta EU4AGRI, a namijenjena je zainteresiranim osobama koje rade na pripremi aplikacija kao i potencijalnim korisnicima. Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, eu4agri.ba