Piloti Eurowingsa najavili dvodnevni štrajk

Eurowings avioni
Ilustracija

Piloti njemačkog avioprijevoznika 'Euowings', koji je podružnica 'Lufthanse', ponovno će stupiti u štrajk 17. listopada, priopćio je njemački sindikat pilota putničkih aviona i inženjera leta 'Vereinigung cockpit'.

"Nova ponuda 'Eurowingsa' za opći kolektivni ugovor za kabinsko osoblje je nedovoljna. Pregovori su stoga propali", navodi se u priopćenju sindikata, pozivajući pilote da stupe u štrajk od 17. do 19. listopada.

Sindikat je izrazio žaljenje zbog značajnih ograničenja i posljedica po putnike i izrazio nadu da će rukovodstvo 'Eurowingsa' kontaktirati pilote što je prije moguće kako bi se spor riješio, prenosi Srna.

"Još smo otvoreni za razgovore. Ono što nam je sada potrebno je napredak po pitanju radnog opterećenja pilota i kako se može regulirati na održiv način", rekao je Marcel Grols, predsjedavajući za politiku kolektivnog pregovaranja Sindikata.

Oko 30.000 putnika pogođeno je 6. listopada 24-satnim štrajkom pilota 'Eurowingsa'.

Glavni zahtjev sindikata je smanjenje opterećenja zaposlenih, uključujući ograničavanje maksimalnih sati leta i produženje razdoblja odmora.