Obustavljena isplata mirovina za 2 379 umirovljenika u Federaciji

mirovine, BIH, umirovljenici, Mostar, umirovljenici, mirovine, BIH, mirovine, krizni stožer, koronavirus, umirovljenici, Mostar, stariji ljudi , izolacija, svijet, ublažavanje, djeca, umirovljenici, koronavirus, BIH, ministrica, starenje stanovništva, nsoft, posao, umirovljenici, inženjeri, mirovinski sustav, privatizacija, upozorenje, umirovljenici, radni staž , prijedlog, redovito studiranje
Ilustracija/Facebook

Isplata mirovina za 2 379 korisnika koji žive izvan granica BiH je obustavljena odlukom Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje.

Oni su na adresu Federalnog zavoda PIO morali dostaviti potvrdu o životu što je uobičajena praksa. Ako umirovljenici zaborave ili se kasno jave, dolazi do obustave u isplati mirovine.

Za domaće umirovljenike koji, primjerice, odlaze kod djece ili rodbine u strane zemlje na razdoblje duže od tri mjeseca, nužno je ostaviti punomoć za osobu koja će preuzimati mirovinu u slučaju odsustva istaknuo je Amel Lizde, šef Ureda za odnose s javnošću Federalnog zavoda PIO.

"Naravno da umirovljenici koji žive u BiH mogu otići u stranu zemlju, ali ako je to duže vrijeme, recimo do šest mjeseci, onda su u obvezi da nekome ostave punomoć kako bi preuzimao mirovinu, odnosno kako ne bi došlo do obustave u isplati", istaknuo je Lizde za Avaz.