NSZ Aluminij: Tražimo primjerene kazne za sve one koji su radili nezakonite radnje

NSZ Aluminij: Tražimo primjerene kazne za sve one koji su radili nezakonite radnje

NSZ Aluminij d.d. Mostar traži od vlasnika društva vlade FBIH, predstavnika malih dioničara i RH te ostalih institucija pravne države FBIH da ispitaju financijske tijekove u Aluminiju i primjereno kazne sve one koji su radili nezakonite radnje koji su svojim nemarnim i ne sposobnim radom ugrozili egzistenciju djelatnika i njihovih obitelji.

Javnosti u FBIH više puta je ukazivano na mutne poslove koji se odvijaju unutar društva te o potpisivanju loših, štetnih ugovora na štetu društva koje su provodile uprave ove kompanije sa svojim mentorima koji su ih nagrađivali sa astronomski visokim primanjima.

Svi su dolazili kao spasitelji na te funkcije gdje su obmanjivali javnost i najavljivali bolje dane za Aluminij sa rješavanjima ključnog pitanja opskrbe električne energije po ekonomsko prihvatljivim uvjetima pa sve do revidiranja svih loših zatečenih ugovora da bi na kraju taj ceh zbog lošeg i ne savjesnog upravljanja tih ne sposobnih kadrova koji su sebe nazivali menadžerima visoke klase te nedovoljne brige samih vlasnika djelatnici Aluminija njih 900 ostalo na ulici bez bilo kakvih primanja.

https://www.hercegovina.info/vijesti/vijesti/gospodarstvo/za-spas-aluminija-potrebno-je-ukljuciti-10-15-najboljih-domacih-ekonomskih-strucnjaka-bez-uplitanja-politike-166159#news_view

Tražimo da vlasnici sa nadležnim institucijama što hitnije krenu u procesuiranje svih odgovornih osoba koji su činile upravljačka tijela Aluminija od početka njegove dubioze.