Njemačka tvrtka želi osigurati dobar prihod više od 1000 ljudi u Hercegovini.

posao, Hercegovina, krastavci
No rezultati su brzo došli i već smo objavili jednog čovjeka koji se bavi uzgojom krastavaca već više godina i tvrdi da se usavršio u tom poslu te po dulumu zaradi i 7-8 tisuća maraka.

Objavili smo i priču jedne žene iz Tomislavgrada koja se odazvala u 5. mjesecu na poziv za sadnju krastavaca i već u 9. mjesecu je sa utrženim novcem uplatila semestar fakulteta svojoj djeci, uplatila im i stanovanje u domu za cijeli semestar te pokrila troškove od 1200 KM koje je imala za kupnju materijala, sadnica, frezanja, postavljanja sustava za navodnjavanje ''kap po kap'' i sve ostalo.

Zadnjih godina je testiranjem dokazano da su sađeni krastavci kornišnoni najkvalitetniji u svijetu upravo iz BiH. To je privuklo brojne gigante koji se bave otkupom krastavaca i drugih sorti za kiseljenje u BiH i osvajaju svaki dio.

Ove godine su došli predstavnici tvrtke Hühne iz Njemačke koji imaju izravnih 1500 zaposlenika u Njemačkoj te godišnju potražnju od čak 30 000 tona kornišona te prezentirali mogućnost kooperacije sa svima onima koji žele raditi i imaju bar 1 dulum zemlje.

Sada kada je otkup završio oni dolaze opet i žele uputiti ostale u to kakva je situacija bila i prikazati će rezultate te ponuditi suradnju sa što više kooperanata za sljedeću godinu.

Predstavit će mogućnost sadnje i ostalih sorti koje se uspješno prodaju na tržištu ukiseljeni u staklenkama. Ono što ih razlikuje od nekih drugih tvrtki je da nude pomoć u financiranju repromaterijala(sustav kap po kap, zaštitna sredstva, mreže, foliju i ostalo) te dodatnu novčanu stimulaciju za sve one koji budu redovito brali plodove odnosno imali dosta 1. klase za koju je otkupna cijena svakako duplo viša od 2. i 3. klase.
Isplata će biti tjedna.

Prezentacija je sutra 21.10. sa početkom u 9 sati u Gradskoj vijećnici u zgradi Gradake uprave u Širokom Brijegu - (fra Didaka Buntića 11).

Molimo sve one koji su sadili da daju opširnije informacije odnosno informacije iz prve ruke, da nas potvrde ili opovrgnu t3 tako pomognu svima koji razmišljaju o bavljenju poljoprivredom.

Pitanje je da li Hercegovci žele raditi ?
Je li nam rad na njivi ispod ponosa ?

Jesu li neki shvatili da se iz krize ne može izaći odbijanjem rada i jednostavno čekajući vremena kad će uvjeti za zaradu biti bolji već da se treba raditi i tražiti bilo kakvu zaradu te prihvatiti plaću koja nam nije bajna za vremena u kojim se imalo više ?

Dođite sutra na prezentaciju, poslušajte što predstavnici imaju reći te ih 'prorešetajte' pitanjima, dakle nemojte u tih 9 sati provoditi vrijeme u kafiću ispijajući kavu i tješeći se da svakako ne možete ništa pametnije raditi.

Sa vremenom se otvaraju nove mogućnosti koje bude nadu u prosperitetnu Hercegovinu.

Zajedno do prosperiteta !