MOSTAR-SARAJEVO Vlada FBiH predložila odgodu početka radova u tunelu Crnaja

MOSTAR-SARAJEVO Vlada FBiH predložila odgodu početka radova u tunelu Crnaja
hercegovina.info

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u četvrtak je, na inicijativu premijera FBiH Fadila Novalića, usvojila zaključak kojim se JP 'Ceste Federacije Bosne i Hercegovine' zadužuje da razmotri mogućnost odgode početka provedbe Programa 'Modernizacije magistralnih cesta Federacije BiH' zbog krize uzrokovane pojavom novog koronavirusa, te da simuliranjem izvođenja radova u tunelu Crnaja izvrši dodatna snimanja intenziteta prometa naizmjeničnim propuštanjem vozila, a da tek nakon toga predloži dinamiku izvođenja stvarnih radova.

Poznato je da je rekontrukcija tunela Crnaja, prvenstveno, bila najavljena za 15. rujan ove godine i da treba trajati 16 mjeseci. Svjesni šta bi usporavanje, ili čak i obustava, prometa na toj dionici značila za gospodarstvo i sve sudionike u prometu, usvojen je pomenuti zaključak.

"Konkretno tražimo od stručnih službi 'Cesta' Federacije da u dužem periodu prate, analiziraju i utvrde metod naizmjeničnog funkcioniranja prometa kako građani i gospodarstvo, kad počne rekonstrukcija Crnaje, ne bi doživljavali neugodnosti koje su prolazili prilikom radova u tunelu Vranduk.

Tunel Crnaja se nalazi na jednoj od najprometnijih prometnica u Federaciji, pa i Bosni i Hercegovini i smatram da ne smijemo ponovitu 'grešku' Vranduka", kazao je premijer Novalić.