Mate Rimac otkrio planove za budućnost

Mate Rimac, hrvatski inovator, Concept, Ekipa CNN-a, student, Mate Rimac, auto, Hrvatska, Mate Rimac,  tvrtka Rimac , pelet, Mate Rimac,  tvrtka Rimac , Mate Rimac, Livno
Mate Rimac, vlasnik Rimac automobila gostovao je u emisiji "Pressing" Saše Cvetojevića na N1 televiziji u kojoj je između ostalog otkrio i planove za budućnost.

Rimac je tako kazao kako ove godine planiraju proizvesti 300 do 600 komada svojih bicikala.

"Trenutno ga testiraju policije i vojne postrojbe diljem svijeta. Trenutni kapacitet nam je 300 do 400 komada, ali dečki se trude proizvesti 600. Želimo napraviti 5 Concept Onea. Osnovna cijena mu je 850 tisuća eura. Zapravo, ne naplaćujemo dodatke. Moram reći da planiramo ići u veću količinu, ali nećemo raditi masovne automobile. Hrvatska je toliko neznačajno tržište. Ono što je bitno jest vrijednost koju stvaramo u Hrvatskoj", naglasio je Rimac.

Na pitanje zašto se nisu odlučili za koncept jeftinijih automobila, Rimac je odgovorio kako su oni jedina profitabilna tvrtka koja proizvodi električni automobil na svijetu.

"Mi radimo najbolje sportske električne automobile. Mi nismo mogli drugačije, nismo si mogli priuštiti bacanje novca. Bitno je vrijednost koju proizvodimo u Hrvatskoj, bitno je što izvozimo. Stvorili smo svoju nišu", rekao je Rimac.

Kazao je i kako je bilo trenutaka kada je mislio da ne može dalje, ali da je u tom trenutku pomislio da o njemu ovisi 150 ljudi.

Upitan koji su glavni problemi koji opterećuju poslovanje rekao je da je Hrvatska jedina zemlja u EU koja nema automobilsku industriju.

"Što se tiče države same, nemamo previše dodirnih točaka. Izvršimo obveze na vrijeme i nitko nas ne dira. Međutim, okruženje bi trebalo biti više prilagođeno. Mi smo jedina zemlja u EU koja nema automobilsku industriju. Čak i Srbija i BiH je imaju, a mi nemamo. Ne volim se puno miješati u politiku, ali mislim da se treba fokusirati na ekonomiju. Kad ljudi znaju proizvoditi, tada i ustaše i partizani i ploče sa ćirilicom padaju u drugi plan. Fokusirati se na gospodarski rast, ne treba izmišljati toplu vodu, napraviti sve da investitori dođu, olakšati birokraciju i bit će lakše. Treba micati barijere, napraviti sve što se treba, kako bi investitorima privukli pažnju", zaključio je Rimac.