Gigant koji će otkupljivati u Hercegovini imao dobit od 205,7 milijuna kuna

Gigant koji će otkupljivati u Hercegovini imao dobit od 205,7 milijuna kuna
Prihodi od prodaje, napisali su, ostvarili su rast od 121 milijun kuna. Ostvarena je neto dobit od 205,7 milijuna kuna, a cijena dionica porasla je 38,9 posto.

„Nova vizija Podravke koja je započela promjenom organizacije i formiranjem poslovnih programa u potpunosti je ispunila očekivanja poslovne 2018. godine. Koncentracijom na naša tradicionalna tržišta i bržom dinamikom inovacijskih ciklusa na ključnim brendovima i kategorijama donijeli su nam najbolji operativni rezultat u dugogodišnjoj povijesti. Danas sa sigurnošću možemo ustvrditi kako se Podravka u ključnim parametrima poslovanja može u potpunosti uspoređivati s kompanijama s internacionalnih tržišta.", istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke prilikom objave rezultata poslovanja za proteklu godinu.

Veliki rast neto dobiti

Neto dobit Grupe Podravka u protekloj godini iznosila je 205,7 milijuna kuna što predstavlja vrlo značajan rast u odnosu na godinu ranije kada je ostvareno 18,2 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje Grupe Podravka iznosili su 4.232,1 milijuna kuna što predstavlja rast od gotovo 3 posto u odnosu na godinu ranije dok bi bez utjecaja tečajnih razlika prihodi bili procijenjeno viši za 4,2 posto.

Segment Prehrane ostvario je 3.335,3 milijuna kuna prihoda od prodaje što predstavlja povećanje od 2,8 posto odnosno 91,6 milijuna kuna u odnosu na godinu ranije dok bi bez utjecaja tečajnih razlika prihodi procijenjeno bili viši 3,6 posto.

Drugi segment Grupe Podravka, Farmaceutika, ostvarila je 896,9 milijuna kuna prihoda od prodaje što predstavlja rast od 3,4 posto odnosno 29,4 milijuna kuna u odnosu na godinu ranije dok bi bez utjecaja tečajnih razlika prihodi procijenjeno bili viši 6,4 posto.

Podsjetimo, hrvatski prehrambeni gigant najavio je otkup voća i povrća u Hercegovini, a projekt bi trebao početi već ove godine.

Grude.com/Index