FERK Poduzeću iz Mostara dozvola za proizvodnju struje

Električna energija
Ilustracija/Hercegovina.info

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj redovitoj sjednici izdala je dozvolu za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva 'NSSN' d.o.o. Mostar, te gospodarskom društvu HIFA-OIL d.o.o. Tešanj dozvolu za rad (licenciju) za transport naftnih derivata cestovnim prometom.

Gospodarskom društvu 'Istrabenz Plini' d.o.o. Breza trajno je oduzeta Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om radi neobavljanja odobrene energetske djelatnosti transportnom jedinicom i u skladištima LPG-a.

Nakon što je donesen zaključak o spajanju predmeta i to u postupcima sedam zahtjeva za izdavanje dozvola, u postupak opće rasprave upućen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva 'Vimar' d.o.o. iz Mostara. Osim toga, u postupku opće rasprave je i nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva 'Energy' d.o.o. iz Kaknja.

Također, usvojeni su nacrti dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE za podnositelje zahtjeva: 'GAS Petrol' d.o.o. Tešanj, 'Vimar' d.o.o. iz Mostara i 'SV Energija' d.o.o. Tešanj, te nacrt dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelja zahtjeva 'Sliško' d.o.o. Žepče.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici ferk.ba, ostavljena je mogućnost za dostavljanje pisanih komentara na navedene nacrte do 5.3.2021. godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected]. Na kraju, FERK je donio dva rješenja po žalbi kupaca na akte javnih elektroprivrednih poduzeća, te usvojio Godišnji završni obračun FERK-a za 2020. godinu, navedeno je u priopćenju ove komisije.