FEDERACIJA BIH Pad proizvodnje u siječnju na gotovo svim poljima

Statistički podaci, proizvodnja, proizvodnja, industrija

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH (FBiH) u siječnju manja je za 0,8 posto nego u prethodnom mjesecu, a u odnosu na lani industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, manja je za 2,1 posto.

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u siječnju veća je za 7,7 posto u odnosu na prosinac lani, kapitalnih proizvoda za 4,4 posto, te energija za 1,5 posto, dok je proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja za 4,7 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,6 posto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U siječnju ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 15,6 posto, kapitalnih proizvoda za 7,3 posto, te intermedijarnih proizvoda za 0,5 posto, dok je proizvodnja energije manja za 15,1 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,7 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u siječnju u odnosu na prosinac 2022. godine, u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom veća je za 1,7 posto, dok je manja u vađenju ruda i kamena za 5,4 posto i prerađivačkoj industriji za 0,4 posto, prenosi Srna.

Industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u prerađivačkoj industriji u siječnju veća je za 1,7 posto nego u istom mjesecu prošle godine, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 15,6 posto, a u proizvodnji i opskrbi električnom energijom i plinom za 12,6 posto.