EKON IMMO GROUP: Nastavak uspješnog poslovnog poduhvata iz Mostara

montažne kuće, tržište, gospodarstvo
Mlada mostarska tvrtka EKON IMMOGROUP d.o.o. i u 2019. godini nastavila je uspješno započetu priču iz 2018. godine kada je po prvi put u Mostaru u proizvodnom pogonu ove firme proizvedena i izvezena montažna kuća za Švicarsko tržište.

Unatoč činjenici da se ova mostarka tvrtka u tijeku prošle godine našla na udara jako visokih finansijskih investicija po pitanju proizvodne opreme i edukacije uposlenika, direktor Sinanović ističe da su ostvareni jako dobri poslovni rezultati sa zavidnom dobiti.

„Mišljenja smo, da smo u samom početku svoga poslovanja morali postaviti jake temelje nabavkom veoma skupih alata i opreme za proizvodnju, s obzirom da se radi o preciznoj proizvodnji za tržište sa visokim zahtjevima“, ističe Sinanović.

Uspješnom realizacijom svog prvog velikog projekta koja se ogledala kroz isporuku zagarantiranog kvaliteta uz strogo poštivanje definisanih rokova, ovoj Mostarskoj tvornici montažnih kuća ubrzo su se otvorili novi poslovni putevi.

Nakon isporuke prve montažne kuće proizvedene u Mostaru, potpisani su novi ugovori o kupoprodaji nova dva montažna objekta ukupne površine od cca. 1.000 m2.

Prije nepunih deset dana, firma EKON IMMOGROUP uspješno je okončala proizvodnju svog drugog montažnog objekta za Švicarsko tržište u kantonu SO, mjesto Dornach.

„Za montažu ove dvoetažne obiteljske kuće od cca 150,00 m2, naše kolege iz sestrinske firme u Švicarskoj nisu trebali više od 3 dana za montažu, zahvaljujući činjenici da naši montažni elementi sadrže skoro sve segmente koji će u konačnici činiti i gotovi objekat“, navodi direktor Sinanović.

U slijedećem razdoblju ovoj mladoj tvrtci sa jako uspješnom poslovnom pričom slijede pripreme za realizaciju projekta mnogo većih razmjera. Kao jedni od rijetkih na području BIH koji mogu odgovoriti tome zahtjevu, EKON IMMOGROUP će proizvesti prvu niskoenergetsku stambenu zgradu tlocrtne osnove cca. 230 m2 sa tri etaže poštujući najzahtjevnije SIA CH norme, što još jednom potvrđuje nivo znanja i tehnologija sa kojima ova tvrka rapolaže.