Dozvole za proizvodnju struje dobila poduzeća iz Mostara i Posušja

FERK

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na današnjoj redovitoj sjednici izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva: Malucanović d.o.o. Rakitno – Posušje, te izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za 'BV Sunce' d.o.o. iz Mostara i 'Bratstvo' d.d. Gornji Vakuf.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivi izvor energije (OIE) izdana je podnositeljima zahtjeva Samostalna obrtnička radnja 'Ljučica' vlasnik Mario Jukić iz Posušja i Proizvodnja električne energije 'Elektro ID', vlasnik Izet Dubravac iz Tešnja. Gospodarskim društvima Hifa-Oil d.o.o. Tešanj i 'Vektor-Integra' d.o.o. Sarajevo izdane su dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-a.

Imatelju dozvole Istrabenz Plini d.o.o. Breza privremeno je oduzeta Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om radi neobavljanja odobrene energetske djelatnosti transportnom jedinicom i u skladištima LPG-a.

U postupak opće rasprave upućen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva 'N S S N' d.o.o. Mostar i nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva 'Hifa-Oil' d.o.o. Tešanj.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na web stranici ferk.ba, ostavljena je mogućnost za dostavljanje pisanih komentara na navedene nacrte do 19.2.2021. godine do 12 sati, poštom na adresu kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu [email protected]. Također, FERK je donio rješenje po žalbi kupca na akt J.P. Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, te tri zaključka po žalbama kupaca, navedeno je u priopćenju FERK-a.